Γερμανού υπουργού Υγείας

«Πιθανότατα στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε μια μετάλλαξη του κοροναϊού τόσο μεταδοτική όπως η «Όμικρον» και εξίσου θανατηφόρα όσο η «Δέλτα». Θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή», επισημαίνει ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

“Μην εφησυχάζετε” 

O 57χρονος Σοσιαλδημοκράτης υπουργός καλεί τους συμπολίτες τους να μην εφησυχάζουν σε ότι αφορά την πανδημία και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα.

Προσθέτει όμως, ότι, αν και τα κρούσματα του κοροναϊού μειώνονται στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης, ο ιός μεταλλάσσεται, κατά συνέπεια, οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση, όπως επισημαίνει.

Σε ότι αφορά τη μετάλλαξη «Όμικρον», ο Γερμανός υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι, από τον Σεπτέμβριο οι συμπολίτες του θα μπορούν να κάνουν ένα εμβόλιο ειδικά προσαρμοσμένο στην παραλλαγή αυτή.

Το εμβόλιο ειδικά για την Όμικρον και οι δυσκολίες του

Όπως διευκρινίζει, οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας σκοπεύουν να προστατεύσει καλύτερα τον πληθυσμό από την παραλλαγή «Όμικρον» με την βοήθεια ενός εμβολίου που έχει αναπτυχθεί ειδικά για τη μετάλλαξη αυτή της νόσου Covid.

Σύμφωνα πάντως με τον Γερμανό υπουργό Υγείας, το γεγονός ότι ο ιός μεταλλάσσεται συνεχώς, καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την ανάπτυξη του εμβολίου της «Omicron».

Η προειδοποίηση σοκ

Για το λόγο αυτό, όπως τονίζει, στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή τόσο μεταδοτική όπως η «Όμικρον» και εξίσου θανατηφόρα όσο η «Δέλτα» . «Θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή του κορωνοιού», εκτιμά ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Γερμανία, ήδη περίπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid- 19.

Mε κοροναϊό έχει διαγνωστεί περίπου το ένα τέταρτο των Γερμανών πολιτών , σύμφωνα με στοιχεία των υγειονομικών αρχών της χώρας.

Χθες, πάντως, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, καταγράφηκαν στη χώρα λιγότερα από 1.000 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr