Στην αποκάλυψη ότι χώρες της Δύσης «πιέζουν» την Ουκρανία να συνθηκολογήσει με τη Ρωσία, ώστε να τελειώσει ο πόλεμος και σταδιακά να αποκλιμακωθούν και τα προβλήματα που αυτός προκαλεί προχώρησε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «συχνά με ρωτούν δυτικοί υπουργοί εξωτερικών, πόσο θα κρατήσουμε. Ρωτάνε αυτό, αντί να ρωτήσουν τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε να νικήσουμε τον Πούτιν το συντομότερο δυνατόν. Εγώ αντιλαμβάνομαι από αυτό ότι όλοι περιμένουν από εμάς να πέσουμε και τότε τα προβλήματά τους να εξαφανιστούν».

Ζητούν συνθηκολόγηση

Παράλληλα, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι υπάρχουν κάποιες χώρες της Δύσης -τις οποίες δεν κατονόμασε- οι οποίες, κατά τον ίδιο είναι έτοιμες να δεχτούν την συνθηκολόγηση της Ουκρανίας, που θα περιλαμβάνει και την απώλεια εδαφών, παρότι το Κίεβο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμφωνήσει ποτέ σε κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, είχε σημειώσει κάτι αντίστοιχο, ότι δηλαδή δυτικές χώρες τον πιέζουν για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης, ακόμα κι αν αυτή αντιβαίνει τα ουκρανικά συμφέροντα, κάτι που ο ίδιος, πάντως, έχει αποκλείσει κατηγορηματικά, κάνοντας λόγο για νίκη της Ουκρανίας.

Η ανησυχία της Ευρώπης

«Όλοι μας πιέζουν για κάποιο αποτέλεσμα, το οποίο βέβαια δεν θα ικανοποιεί εμάς, ενώ αυτοί κοιτάζουν τα δικά τους πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα», είχε υπογραμμίσει χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι. Σημειώνεται ότι ο Χένρι Κίσινγκερ είχε ταχθεί υπέρ λύσης που θα περιλαμβάνει και απώλεια εδαφών για την Ουκρανία.

Από την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικά στη δυτική Ευρώπη υπάρχει ανησυχία ότι όσο παρατείνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, τόσο θα επιδεινώνονται οι συνθήκες στις χώρες της «γηραιάς ηπείρου», προκαλώντας αστάθεια και πολιτικές αναταράξεις, αν και κανένας ηγέτης δεν έχει διαφοροποιηθεί ανοιχτά ως τώρα, τουλάχιστον δημοσίως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr