Αν και η έως σήμερα πολιτική καριέρα του Ντόναλντ Τραμπ είναι διανθισμένη με διάφορα παράξενα, ιδιόρρυθμα και ανεκδοτολογικού χαρακτήρα περιστατικά, αυτή τη φορά τα πράγματα μπαίνουν στο πεδίο του σουρεαλισμού.

Παραίτηση από το σωματείο ηθοποιών

Αναλυτικά, ο Τραμπ με μια οργισμένη επιστολή του, ενημέρωσε το σωματείο ηθοποιών κινηματογράφου των ΗΠΑ (SAG-AFTRA) ότι παραιτείται από μέλος του. Και πριν συζητηθεί οτιδήποτε άλλο, το εντυπωσιακό είναι ότι ο Τραμπ ΗΤΑΝ μέλος του σωματείου (προφανώς, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, μάλλον, έπρεπε να πάρει σχετική άδεια από το σωματείο για να εμφανιστεί σε ταινίες όπως το «Home Alone 2», το «Wall Street» ή το «Zoolander»).

«Δεν κάνατε τίποτα για μένα»

Στην επιστολή του προς το σωματείο, ο Τραμπ έγραψε ότι «αν και δεν γνωρίζω τη δουλειά σας, είμαι πολύ υπερήφανος για τη συμμετοχή μου σε διάφορες ταινίες», ενώ ανέφερε και το ριάλιτι «The Apprentice» που παρουσίαζε. Προσέθεσε, δε, ότι «διά της παρούσης σας ενημερώνω ότι παραιτούμαι αυτή τη στιγμή από μέλος του SAG-AFTRA. Δεν κάνατε τίποτα για μένα». Σημειώνεται ότι ο Τραμπ είναι μέλος του σωματείου εδώ και 30 χρόνια.

Πειθαρχική διαδικασία

Αφορμή για την οργισμένη επιστολή του Τραμπ ήταν η απόφαση του σωματείου να κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του, για παραβίαση του κανονισμού. Συγκεκριμένα, το SAG-AFTRA τον κατηγορούσε «για το ρόλο του στην πρόκληση της επίθεσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου και για την εκστρατεία παραπληροφόρησης που εξαπέλυσε με στόχο να δυσφημίσει και τελικά να απειλήσει την ασφάλεια δημοσιογράφων, πολλοί εκ των οποίων είναι μέλη του SAG-AFTRA».

«Ποιος νοιάζεται!»

Το σωματείο, μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι κατηγορίες επισύρουν τη βαρύτερη πειθαρχική ποινή που μπορεί να επιβληθεί, ήτοι την παύση από μέλος του SAG-AFTRA. Απαντώντας στις κατηγορίες, ο Τραμπ σημείωσε στην επιστολή του: «Ποιος νοιάζεται!». Σχολιάζοντας την παραίτησή του από μέλος του σωματείου, το SAG-AFTRA περιορίστηκε σε μια μονολεκτική και άκρως καυστική απάντηση: «Ευχαριστούμε».

Πηγή: economico.gr