Οίκος Fitch: Μικρότερη η ανάπτυξη κατά 0,57 % στην Ελλάδα και κατά 1,5 % στην Ευρωζώνη

Tην Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις του Οίκου Fitch για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, με σοβαρό το ενδεχόμενο μιας νέας αναβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας. Η Fitch τον Ιανουάριο είχε διατηρήσει  αμετάβλητη τη βαθμίδα «ΒΒ»  ενώ είχε αναβάθμισει το outlook σε «θετικό» από «σταθερό».

Η απόφαση της Fitch θα ληφθεί εν μέσω έντονης αβεβαιότητας και προκλήσεων στην Ευρωπαϊκή οικονομία , κυρίως των χωρών του Νότου.Οι πιέσεις στα ομόλογα του Ευρωπαϊκού Νότου να συνεχίζονται, αν και με μικρότερη ένταση. Παράλληλα, αναμένεται η πρώτη αύξηση επιτοκίων στις 21 Ιουλίου αλλά και οι  ανακοινώσεις για τον έκτακτο μηχανισμό στήριξης από την ΕΚΤ την ίδια ημέρα που μπορεί να ομαλοποιήσει την κατάσταση στην αγορά ομολόγων.

H μέχρι τώρα βαθμολόγηση της Fitch είναι δύο σκαλοπάτια για την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα. Έτσι μια αναβάθμιση την Παρασκευή θα έφερνε την Ελλάδα πιο κοντά στο στόχο της. Οι επόμενες αξιολογήσεις που ακολουθούν είναι η δεύτερη ετυμηγορία των Moody’s και DBRS στις 16 Σεπτεμβρίου, η τρίτη αξιολόγηση της Fitch στις 7 Οκτωβρίου και η δεύτερη αξιολόγηση της S&P στις 21 Οκτωβρίου. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αξιολογήσεις των τεσσάρων διεθνών Οίκων:

Κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία: Τα δύο σημαντικά «ραντεβού»-1

Το ελληνικό δεκαετές έχει απόδοση σήμερα Δευτέρα 3,504% από το 4,26% όπου είχε εκτιναχθεί στα μέσα Ιουνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr