Στα 358 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη προ φόρων το α' εξάμηνο για την Τράπεζα Πειραιώς

Στα 358 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη προ φόρων το α’ εξάμηνο του 2021, διπλάσιο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, για την Τράπεζα Πειραιώς

Κατέγραψε παράλληλα αύξηση 18% σε ετήσια βάση στα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων από βασικές τραπεζικές δραστηριότητες (έσοδα από τόκους και προμήθειες μείον λειτουργικά έξοδα) στα €505 εκατ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ζημίες από τη μείωση των NPEs, το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε -€2,5 δισ. το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και το κεφαλαιακό πλάνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα.

Τα κέρδη προ προβλέψεων (έσοδα από τόκους και προμήθειες μείον επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έξοδα) ανήλθαν σε 505 εκατ. ευρώ το 1ο 6μηνο 2021, 18% υψηλότερα σε ετήσια βάση. Η δυναμική της Τράπεζας αντανακλάται σε όλους τους τομείς και ανοίγει το δρόμο για την επίτευξη των στρατηγικών μας επιδιώξεων, σε ευθυγράμμιση με την εξομάλυνση της απομείωσης των δανείων.

Παράλληλα, οι εκταμιεύσεις δανείων έφτασαν τα 3,4 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο, σε τροχιά υπέρβασης του στόχου εκταμίευσης νέων δανείων ύψους 5,7 δισ. ευρώ που έχει τεθεί για το έτος 2021. Οι εκταμιεύσεις δανείων το β’ τρίμηνο έφτασαν τα 1,8 δισ. ευρώ – το καλύτερο ιστορικά τρίμηνο της Πειραιώς.

Επιπλέον αύξηση κατά 18% σε ετήσια βάση κατέγραψαν τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων από βασικές τραπεζικές δραστηριότητες (έσοδα από τόκους και προμήθειες μείον λειτουργικά έξοδα) στα 505 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά έξοδα σε επαναλαμβανόμενη βάση στα διαμορφώθηκαν στα 444 εκατ., μειωμένα κατά 2% σε ετήσια βάση, ενώ ο δείκτης κόστους προς έσοδα (σε επαναλαμβανόμενη βάση) έφτασε στο 41% το πρώτο εξάμηνο, έναντι 49% την ίδια περίοδο του 2020.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ζημίες από τη μείωση των NPEs, το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε -2,5 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και το κεφαλαιακό πλάνο. Ο Συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 16%, με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σε πλήρη εφαρμογή του εποπτικού πλαισίου της Βασιλείας ΙΙΙ στο 14%, proforma για την επίπτωση Sunrise 1 στο σταθμισμένο έναντι κινδύνων ενεργητικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr