Στα 65 δισ. ευρώ έφτασαν οι επενδύσεις την τετραετία 2019 -2022

Με 19,8 δισ. ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και 45 δισ. ευρώ δημόσιες επενδύσεις την τετραετία 2019 -2022, η χώρα εμφάνισε σημαντική απόδοση στον επενδυτικό τομέα, παρά την κρίση του κοροναϊού που ταλαιπώρησε με “κλείσιμο” ή περιορισμό την οικονομική δραστηριότητα.

Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το 2022 οι άμεσες ξένες επενδύσεις προς την χώρα μας έφτασαν τα 7,22 δισ. που κατευθύνθηκαν σε μεγάλο βαθμό  στις υπηρεσίες, με ένα σύνολο εισροών ύψους 4,3 δις ευρώ. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την επενδυτική δραστηριότητα την περίοδο αυτή στην ψηφιακή τεχνολογία και την καινοτομία με διεθνείς κολοσσούς να τοποθετούνται στην Ελλάδα (Microsoft , Digital Reality, Amazon, Cisco,  Pfizer).

Ακολουθούν οι χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες με 2,42 δισ. ευρώ, η βιομηχανία με 1,15 δισ. και η διαχείριση ακίνητης περιουσίας με1,03 δισ.

Από τις επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης,  436 εκ. ευρώ επενδύθηκαν στην

κατηγορία τρόφιμα – ποτά 428 εκ. ευρώ σε άλλες μεταποιητικές βιομηχανίες και 189 εκ. ευρώ στο τομέα της φαρμακοβιομηχανίας.

Από τις υπόλοιπες κατηγορίες, σύμφωνα με την ΤτΕ επενδύθηκαν 319 εκ ευρώ σε κατασκευές, 309 εκ. ευρώ σε επιχειρήσεις ενημέρωσης και επικοινωνίας, 291 εκ. ευρώ σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, 265 εκ. ευρώ σε χονδρικό και λιανικό εμπόριο και μικρότερα ποσά σε άλλες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr