Τις ανησυχίες των επιστημόνων, αλλά και των κυβερνήσεων της Ευρώπης, ότι τα συνεχιζόμενα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κοροναϊού έχουν κουράσει τους πολίτες και ότι υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν σε αντιδράσεις επιβεβαίωσε περιστατικό στην καρδιά της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στις γερμανικές Αρχές, όταν όχημα έπεσε στην πύλη της εισόδου της καγκελαρίας στο Βερολίνο, στο κτίριο όπου στεγάζεται και το γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ. Στο αυτοκίνητο ήταν γραμμένα συνθήματα όπως «Καταδικάσατε παιδιά και ηλικιωμένους. Δολοφόνοι», ωστόσο, η ακριβής αιτία του περιστατικού παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής, Επίσης, ακόμα δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, ενώ δεν έχει διασαφηνιστεί εάν το όχημα έπεσε πάνω στην πύλη εσκεμμένα ή αν επρόκειτο για ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό ήταν κατά πάσα πιθανότατα εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα και συνέβη την ημέρα όπου η Μέρκελ πρόκειται να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη σήμερα με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας, αναφορικά με την παράταση του lockdown στη χώρα λόγω της πανδημίας.

Τα συνθήματα που αναγράφονταν πάνω στο όχημα ενισχύουν την εκτίμηση ότι το συμβάν είχε πολιτικά κίνητρα. Το αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας από την περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας απομακρύνθηκε από την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ δεν καταγράφονται σημαντικές ζημιές τόσο στην πύλη όσο και στο όχημα.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες στο Βερολίνο είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση αρνητών την πανδημίας, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη αυστηροποίηση των μέτρων της καραντίνας, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, περιορισμούς εξόδου και επαφής, επιβολή χρήσης μάσκας και απαγορεύσεις ταξιδιών. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τον κυβερνητικό συνασπισμό CDU/CSU και SPD, ενώ στη διαδήλωση που ήταν επεισοδιακή, παρεισέφρυσαν και ακροδεξιά στοιχεία.

Πηγή: economico.gr