Στα χέρια του Ίλον Μασκ και το Twitter με 43 δισ. δολάρια

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter αποδέχτηκε την προσφορά εξαγοράς του Έλον Μασκ και έτσι, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη διευρύνει τον παρεμβατικό του ρόλο αναλαμβάνοντας τον έλεγχο και μιας από τις ισχυρότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης διεθνώς.

Η επίτευξη συμφωνίας που συνιστά μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην παγκόσμια επιχειρηματική ιστορία σηματοδοτεί το αίσιο τέλος μιας μακράς όσο και δύσκολης περιόδου… φλερτ του ιδιοκτήτη της Tesla με την πλατφόρμα. Η δε, υποβολή προσφοράς από τον Μασκ είχε αρχικά βρει αντίθετα τόσο τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας όσο και εργαζομένους και χρήστες που ανησυχούν για την υπερβολική συγκέντρωση του ελέγχου και της επιρροής του διαδικτύου σε λίγους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Πρόκειται για την πιο σημαντική στιγμή στην πορεία των 16 χρόνων του Twitter, μιας εταιρείας που αναδείχθηκε σε μια από τις πιο επιδραστικές δημόσιες πλατφόρμες στον κόσμο, ωστόσο τώρα αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις.

Υψηλή η προσφορά με prenium ύψους 38% 

Θυμίζουμε πως η αρχική προσφορά του Μασκ ανερχόταν στα 43 δισ. δολάρια σε μετρητά ή αλλιώς 54,20 δολάρια ανά μετοχή χάρη και στην χρηματοδότηση που διασφάλισε ο μεγιστάνας από ομάδα τραπεζών με επικεφαλής την Morgan Stanley. Η τιμή αυτή αναλογεί σε ένα prenium ύψους 38% σε σχέση με την τιμή που έκλεισε η μετοχή την 1η Απριλίου, μία ημέρα αφότου ο Μασκ ανακοίνωσε πως είχε “χτίσει” ένα ποσοστό ύψους 9% στην εταιρεία.

“Η προτεινόμενη συναλλαγή θα διασφαλίσει ένα σημαντικό prenium σε μετρητά (για τους μετόχους) και πιστεύουμε πως είναι το καλύτερο μονοπάτι για τους μετόχους του Twitter” σχολίασε χαρακτηριστικά, στο ανακοινωθέν που εξέδωσε, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Μπρετ Τέιλορ. Το συμβούλιο συνεδρίαζε από νωρίς, όπως και χθες, για να συζητήσει την πρόταση του Μασκ.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Μασκ σε δήλωσή του εκφράζοντας την ελπίδα πως ακόμη και οι χειρότεροι επικριτές του θα παραμείνουν στην πλατφόρμα, καθώς “αυτό σημαίνει η ελευθερία του λόγου”.

Οι μετοχές του Twitter σημείωσαν άνοδο άνω του 6% μετά την δημοσιοποίηση της είδησης. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας «Twitter Inc» είχε ανασταλεί νωρίτερα, εν αναμονή των ανακοινώσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr