Έντονο προβληματισμό προκαλεσε στο ΜεΡΑ25 η ανεξαρτητοποίηση και τρίτης βουλευτού του κόμματος.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής Πειραιά, Φωτεινή Μπακαδήμα, με επιστολής της προς το προεδρείο της Βουλής ενημέρωσε για την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κ.Ο. του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκή, ενώ μπροστά στη νέα αποχώρηση το ΜεΡΑ25 με λακωνική ανακοίνωση σημείωσε ότι «δεν θα κάνουμε πίσω. Την ώρα που το ΜέΡΑ 25 δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των ολιγαρχών, τους οποίους καταγγέλλει ονομαστικά μέσα κι έξω από τη Βουλή, η Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλεύτρια Πειραιά, επέλεξε να απέχει από τις μάχης. Όλες και όλοι κρίνονται».

Η Φωτεινή Μπακαδήμα ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλλεγγύης του κόμματος, ενώ ήταν υποψήφια στις ευρωεκλογές του 2019. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής στη Β’ Πειραιώς. Πρόκειται για την τρίτη αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος, μετά την Κωνσταντίνα Αδάμου (πέρυσι) και Αγγελική Αδαμοπούλου (την άνοιξη), ενώ με αιχμές είχε αποχωρήσει από το ΜεΡΑ25 και η πρώτη επιλαχούσα στην Α΄ Αθηνών, Μαρία Μποτονάκη, η οποία θα έπαιρνε την έδρα της Αγγελικής Αδαμοπούλου, αν η τελευταία παραιτούνταν.

Όπως προαναφέρθηκε, η αποχώρηση της Φ. Μπακαδήμα προκαλεί έντονο προβληματισμό στο ΜεΡΑ25, όχι μόνο για πολιτικούς, αλλά και για πρακτικούς λόγους, καθώς μετά τη νέα παραίτηση το κόμμα μένει με έξι βουλευτές. Για να απωλέσει τη δυνατότητα να έχει κοινοβουλευτική ομάδα, πρέπει η δύναμη του να πέσει κάτω από πέντε βουλευτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr