Με τρία ερωτήματα απαντά η ΝΔ στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την επιρροή του τουρκικού προξενείο στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Μαΐου στη Ροδόπη, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα.

Στα μισόλογα και τις «μη απαντήσεις» του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος απάντησε με τρία ερωτήματα, τα οποία, όπως επισήμανε, παραμένουν αναπάντητα και επιβαρύνουν τη θέση του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Πολιτική απρέπεια

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε για το θέμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε και σε μια νέα πολιτική απρέπεια. Επιχείρησε να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στην προεκλογική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Θράκης και το γεγονός ότι οι δυο υποψήφιοι του στην περιοχή παραβίασαν την εθνική κόκκινη γραμμή όλων των κομμάτων μέχρι σήμερα, να εκπροσωπούν δηλαδή την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα με μετριοπαθείς επιλογές στελεχών που δεν υιοθετούν τις πιο ακραίες αναθεωρητικές απόψεις περί δήθεν “τουρκικής μειονότητας” και δεν πρέπει να είναι ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου».

«Εθνική εξαίρεση»

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε ότι «ο κ. Τσίπρας είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως και αρμοδίως από την ΕΥΠ δηλαδή, πριν από την προκήρυξη των εκλογών του Μαΐου για το τι συνέβαινε. Επέλεξε να αγνοήσει τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν και δείχνουν σαφή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις ελληνικές εκλογές. Επέλεξε να μην ακούσει καν τις φωνές από το εσωτερικό του ίδιου του κόμματος του που από τον Ιανουάριο προειδοποιούσαν ότι για λίγες χιλιάδες ψήφους είχαν “πουλήσει την ψυχή” τους στο τουρκικό προξενείο. Και αφού ξαναθυμήθηκε τον τοξικό εαυτό του μιλώντας για κυπατζήδικες πρακτικές και λογικές μαφίας -προσπαθεί να παίξει πάλι με τους θεσμούς, καταφεύγοντας σε ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα με την επίσκεψη του στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό», προσθέτοντας ότι «λειτούργησε ως εθνική εξαίρεση».

Τρία ερωτήματα

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ά. Σκέρτσος έθεσε τρία «σαφή ερωτήματα» που, όπως σημείωσε, «παραμένουν αναπάντητα έως σήμερα:

  • Προς τους 2 υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ: γιατί δεν παίρνουν σαφή θέση για το αν εκπροσωπούν την μουσουλμανική ή τη δήθεν “τουρκική” μειονότητα;
  • Προς τον ΣΥΡΙΖΑ: αμφισβητούν τα μηνύματα που μαρτυρούν ευθεία παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εσωτερικές μας υποθέσεις;
  • Προς τον κ. Τσίπρα: διαψεύδει ότι είχε λάβει ενημέρωση πριν τις εκλογές με υλικό που τεκμηριώνει ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζονται ευθέως από το τουρκικό προξενείο;»,

και συμπλήρωσε ότι «η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα δεν μας εκπλήσσει. Τον αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού και συνεχίζουμε να υπηρετούμε μια αποτελεσματική και πατριωτικά υπεύθυνη πολιτική προάσπισης των εθνικών συμφερόντων έναντι κάθε αναθεωρητικής πολιτικής από όπου κι αν προέρχεται. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, μια ευρωπαϊκή δημοκρατία που δεν δέχεται παρεμβάσεις στο εσωτερικό της».

Ενημέρωση μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ

Πρέπει να σημειωθεί ότι όταν ρωτήθηκε αν η ΕΥΠ είχε ενημερώσει και άλλα κόμματα για τις δραστηριότητες μουσουλμάνων υποψηφίων τους, για τις οποίες είχαν υπάρξει κάποιες επιφυλάξεις, είπε ότι ενημερώθηκε μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρείχε πλήρη κάλυψη στην Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι «είπε το αυτονόητο. Ότι μόνο όποιος πολιτικός υπηρετεί αυτή την εθνική στρατηγική για την ένταξη της μειονότητας στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, για την άρση της απομόνωσης της, μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών που κατοικούν στην Θράκη. Όσοι πολιτικοί υιοθετούν τις πιο ακραίες αναθεωρητικές απόψεις για την ταυτότητα της μειονότητας δεν μπορούν να υπηρετήσουν αυτόν τον σκοπό».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr