Σταϊκούρας Ελλάδα

«Η κρίση, με τα σημερινά δεδομένα, πλήττει, αλλά δεν εκτρέπει την οικονομία μας. Θολώνει τα επιτεύγματα και τις ευοίωνες προοπτικές της χώρας, αλλά δεν καταστρέφει τη διεθνώς καλή εικόνα της», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Ecofin στο Λουξεμβούργο.

Όπως επεσήμανε αυτό αποδείχθηκε «με την ολοκλήρωση της αποπληρωμής των οφειλών της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποπληρωμή που κλείνει ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει τον Μάιο του 2010, με την προσφυγή της Ελλάδας στο Ταμείο.» Προσέθεσε ότι όλα αυτά οφείλονται «στις θυσίες και τους κόπους της κοινωνίας, στη σκληρή δουλειά, πολιτών και πολιτείας».

Η Ελλάδα προχωράει παρά τις διαδοχικές κρίσεις

«Η Ελλάδα προχωράει, παρά τις διαδοχικές και παράλληλες κρίσεις, ισχυρά και δυναμικά, με σχέδιο, σύνεση, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στη «νέα, οξεία, διεθνή κρίση» ο υπουργός υπογράμμισε ότι «κανένα ευρωπαϊκό κράτος-μέλος δεν μπορεί από μόνο του να την αντιμετωπίσει, ούτε να καλύψει το κόστος που αυτή συνεπάγεται και γι’ αυτό απαιτείται συντονισμένη, άμεση, τολμηρή ευρωπαϊκή δράση και αντίδραση, ώστε να αντιμετωπιστούν, με αποτελεσματικότητα και αλληλεγγύη, οι συνέπειες της κρίσης, αλλά κυρίως η ίδια η κρίση.»

Η Ελληνική Κυβέρνηση επιδιώκει, όπως δήλωσε, ευρωπαϊκές απαντήσεις με συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις όπως «οι παρεμβάσεις στη χονδρική αγορά φυσικού αερίου ώστε να περιοριστούν στρεβλώσεις και κερδοσκοπικές πιέσεις, η αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, η κοινή προμήθεια φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η επιβολή πλαφόν στα υπερκέρδη εταιρειών παραγωγής ενέργειας, η αποτελεσματική υλοποίηση των κυρώσεων, η επίδειξη αλληλεγγύης στην υποδοχή προσφύγων και η υλοποίηση μέτρων ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, στοχευμένα προς τους πιο ευάλωτους πολίτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr