Σταϊκούρας fuel pass3

Εκλεισε τη συζήτηση που είχε ανοίξει τα προηγούμενα 24ωρα για επικείμενο fuel pass3, ο  υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε συνέντευξή του ( Σκάϊ), ο υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνει οριζόντια μείωση φόρων, καθώς σύμφωνα με το Eurogroup οι μειώσεις θα πρέπει να είναι στοχευμένες.

Δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις 

“Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμμα και ουσιαστικά μας λένε αυξήστε το έλλειμμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμμα 1,7%” πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Ερωτηθείς για τις αυξήσεις στην αγορά, περιορίστηκε να τονίσει ότι θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί.

Όσον αφορά στη μείωση του ΕΦΚ είπε ότι τα μέτρα δεν μπορεί να είναι οριζόντια, πρέπει να εκτιμάται το δημοσιονομικό κόστος, που δεν το αντέχουμε. Τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας εισπράττονται, είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Μία ασυμμετρία μπορεί να οδηγήσει σε πολύ αρνητικές συνέπειες 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος επισήμανε ότι για την ώρα δεν έχει υπάρξει σκέψη για Fuel pass 3 προσθέτοντας ότι«οι παρεμβάσεις, οι οποίες γίνονται για την ενίσχυση των πιο ευάλωτων κατηγοριών, θα πρέπει να είναι μετρημένες και στοχευμένες, διότι και δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα κρατήσουν και διότι ενδεχομένως μια ασυμμετρία μπορεί να οδηγήσει σε πολύ αρνητικές συνέπειες».

«Καταλαβαίνουμε όλοι ότι πρόκειται για μια αστάθμητη κατάσταση, δυστυχώς έχει καταστεί εξαιρετικά ευμετάβολη η τιμή σε ότι αφορά το φυσικό αέριο αλλά και το πετρέλαιο.

Νομίζω ότι στην παρούσα συγκυρία περισσότερο οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε μια καταρχήν συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για τη θέση πλαφόν στο φυσικό αέριο, έτσι ώστε ακόμη και αν δεν έχει καθοριστεί σε επίπεδο τεχνικών λεπτομερειών νομίζω ότι λειτούργησε αποτρεπτικά για την αύξηση των τιμών» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτηςγια την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που σημειώθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr