Σταϊκούρας

Τη διαβεβαίωση ότι για όσο χρειαστεί η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι , στ η κυβέρνηση έχει λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους της ενεργειακής κρίσης και τις ακρίβειας.

Σε συνέντευξή του ( Σκάϊ ), ο υπουργός σημείωσε ωστόσο, ότι όσο περισσότερος δημοσιονομικός χώρος απορροφάται για την ανακούφιση των πολιτών λόγω των ανατιμήσεων στην ενεργεία, τόσο λιγοστεύουν οι πόροι για άλλα μέτρα στήριξης.

Τι είπε για τη ΔΕΘ

Για το πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό για το θέμα, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα υπάρχουν όλα τα δεδομένα για την πορεία της οικονομίας.

Τουρισμός και αναδρομικά

Σχετικά με τα έσοδα από τον τουρισμό, είπε ότι έχουν φτάσει στο 95% των αντίστοιχων ποσών του 2019 και μάλλον θα ξεπεράσουν κι εκείνα του 2019. Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων ο κ. Σταϊκουρας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις, ενώ όπως είπε στις αρχές του 2023 μεγάλο μέρος των συνταξιούχων θα πάρει αυξήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr