ομάδα Wagner

Το ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί ακόμη όσον αφορά την απόπειρα εξέγερσης των ρωσικών παραστρατιωτικών στρατευμάτων Wagner το Σαββατοκύριακο, η οποία κορυφώθηκε με την εξορία του ηγέτη της ομάδας Γεβγκένι Πριγκόζιν στη Λευκορωσία. Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου σημειώνει ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας που έπεισε τις δυνάμεις της Wagner να υποχωρήσουν από την προέλασή τους εναντίον της Μόσχας θα μπορούσαν ακόμα να βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση.

Ο Πριγκόζιν έφτασε στο καταφύγιο για να ξεκινήσει την εξορία στη Λευκορωσία τις τελευταίες ημέρες.

Ο επικεφαλής της επιτροπής άμυνας της Δούμας, Αντρέι Καρταπόλοφ, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι μισθοφόροι της Wagner δεν θα πολεμούν πλέον στην Ουκρανία,  αφού ο ηγέτης της ομάδας, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αρνήθηκε να υπογράψει συμβόλαια με το Κρεμλίνο.

Στην Ουκρανία, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι ο απολογισμός μετά τη θανατηφόρα ρωσική πυραυλική επίθεση την Τρίτη το βράδυ σε εστιατόριο στην ανατολική πόλη Κραματόρσκ έχει πλέον αυξηθεί σε 12.

Καθώς το Κίεβο συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη ρωσική επίθεση, ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας δήλωσε στους Financial Times ότι το μπλοκ της ΕΕ κινδυνεύει με αστάθεια εάν χαλαρώσει τις απαιτήσεις του, προκειμένου να επιταχύνει τις προσπάθειες ένταξης των υποψηφίων, υπό το πρίσμα των γεωπολιτικών τους συνθηκών.

Με πληροφορίες του CNBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr