Πηνειός στέρεψε

To καλοκαίρι των μεγάλων φυσικών καταστροφών έρχεται να σφραγίσει ένα ακόμη άκρως ανησυχητικό φαινόμενο – η πρωτοφανής ξηρασία στην Θεσσαλία που είχε ως συνέπεια να στερέψει ο Πηνειός.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο Πηνειός έχει στερέψει σε μήκος 25 χιλιομέτρων, από τις πηγές έως τη γέφυρα του Διαλεχτού στα Τρίκαλα.

«Δεν υπάρχει σταγόνα νερού» δήλωσε χαρακτηριστικά στο eleftheria ο κ. Αγοραστός τονίζοντας: «Η φύση μας προειδοποιεί, η φύση μας καλεί, η φύση μας λέει: Ενεργήστε τώρα. Είναι η ώρα για ορθολογική διαχείριση του νερού. Είναι η ώρα για να μπει μπροστά το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που είναι ο Αχελώος».

“Χρειάζεται ορθολογική χρήση του νερού”

«Ο Αχελώος χρειάζεται συνετή διαχείριση. Το νερό δεν είναι ιδιοκτησία κάποιου. Είναι ελεύθερο. Λευτεριά στο νερό. Ανήκει σε όσους το χρειάζονται, που το έχουν ανάγκη. Όχι κατασπατάληση του νερού αλλά ορθολογική χρήση»,είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας πρόσθεσε πως «χρειάζεται να λειτουργήσουν και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια για να έχουμε παραγωγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον και με σύμμαχο τη φύση».«

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr