Πριν από μερικές ημέρες το economico.gr είχε αναφερθεί στο φαινόμενο της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει διαφημίσεις του από κρίσιμες για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου Πολιτείες, δείγμα έλλειψης ρευστότητας.

Πλέον, τα οικονομικά προβλήματα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ αποκαλύπτονται «και με τη βούλα», καθώς τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το ταμείο είναι, αν όχι μείον, σαφώς πολύ πενιχρό για τις ανάγκες της καμπάνιας.

Μόλις 63 εκατ. στο ταμείο

Το ποσό που έχει στο ταμείο της η εκστρατεία για την επανεκλογή του Τραμπ συρρικνώθηκε τον Σεπτέμβριο, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ έμεινε πίσω από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν στην κούρσα για τη συγκέντρωση κεφαλαίων.

Σε ενημερωτικό έγγραφο της προς την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, το οποίο υποβλήθηκε το βράδυ χθες Τρίτη, η ομάδα του Τραμπ την πληροφορεί ότι διέθετε περίπου 63 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη Σεπτεμβρίου, αφού δαπάνησε περίπου 139 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα.

Έναν μήνα νωρίτερα, η εκστρατεία του Τραμπ διέθετε ποσό 121 εκατ. δολαρίων.

Στα 432 εκατ. τα χρήματα των Δημοκρατικών

Η εκστρατεία του Μπάιντεν δεν έχει ακόμη ενημερώσει την Επιτροπή για τα ταμειακά της διαθέσιμα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Πάντως εντός του τρέχοντος μηνός, η ομάδα του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ ανέφερε πως μαζί με το Δημοκρατικό κόμμα, είχε διαθέσιμα 432 εκατομμύρια δολάρια.

Μαζί με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, η ομάδα του Τραμπ διέθετε 251 εκατομμύρια, ανέφερε η εκστρατεία του αυτόν τον μήνα

Πηγή: economico.gr