Στη CVC Capital Partners το 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής

Προχωρά η συμφωνία για την πώληση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο CVC Capital Partners, μετά το πράσινο φως που έδωσε  το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας .

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του capital.gr (Του Λεωνίδα Στεργίου) με την επισήμανση ότι “απομένει για την ανακοίνωση της συμφωνίας η επίσημη τοποθέτηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κάτι που αναμένεται μέσα στις επόμενες 20 ημέρες”.

  • Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας,  ορισμένες επιφυλάξεις που είχαν διατυπωθεί, περίπου ένα μήνα πριν, σχετικά με την προσφορά της CVC, έχουν πλέον επί της ουσίας αρθεί και τώρα υπάρχει θετικό κλίμα στο σύνολο της διοίκησης της ΕΤΕ για να ολοκληρωθεί το deal με το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο.

Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τις επίσημες ανακοινώσεις για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένεται η επίσημη θέση του ΤΧΣ, το οποίο είναι και ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας με ποσοστό 40%. Για τον λόγο αυτό, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει αναθέσει σε διεθνή επενδυτικό οίκο την αξιολόγηση της προσφορά που έχει υποβληθεί από τη CVC, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πώληση θα αφορά το 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής, έναντι του 80% που ήταν αρχικά. Το τίμημα για την προσφορά έχει προσδιοριστεί με βάση την αποτίμηση του 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής, το οποίο κυμαίνεται γύρω στα 460 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Πέραν από το ύψος του τιμήματος και τη συμμετοχή με 10%, η συμφωνία προβλέπει ότι η Εθνική Τράπεζα θα διατηρήσει συνεργασία για 12 έτη με την Εθνική Ασφαλιστική για τη δημιουργία, ανάπτυξη και πώληση του bancassurance μέσω του δικτύου της ΕΤΕ και της Ασφαλιστικής.

Πηγή: economico.gr