ΔΕΘ πρωθυπουργός

“Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αφού αξιολογηθούν τα δεδομένα για την πορεία της οικονομίας και τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, ο πρωθυπουργός, πολύ συγκεκριμένα και με μεγάλη σαφήνεια, θ’ ανακοινώσει ποια μέτρα στήριξης μπορεί να περιμένει η κοινωνία για το επόμενο διάστημα”, ανέφεραν χθες βράδυ κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στον τελευταίο χρόνο της πρώτης θητείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια προκειμένου να στηρίζει τους πολίτες στην αντιμετώπιση του ενεργειακού πληθωρισμού. Ήδη εκτελεί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το τρίτο μεγαλύτερο πρόγραμμα υποστήριξης της κοινωνίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αναλογικά με το ΑΕΠ.

Οι καταναλωτές θα δουν μεγάλη απορρόφηση των ανατιμήσεων

Με τον νέο μηχανισμό τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος που στην ουσία εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, όλοι οι καταναλωτές θα δουν μεγάλη απορρόφηση των ανατιμήσεων. Όσον αφορά τον Αύγουστο, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα δουν τις αυξήσεις να περιορίζονται κατά 100%, τα νοικοκυριά κατά 90%, οι αγρότες κατά 82% έως το 99% και οι εμπορικοί καταναλωτές με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVA έως το 80%.

Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνονται οι αιτήσεις πολιτών στην πλατφόρμα του Fuel Pass 2 και στη συνέχεια θα αρχίσει η καταβολή της αυξημένης επιδότησης για τη βενζίνη για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο. Η επιδότηση για αυτοκίνητο -με τη χρήση ψηφιακής κάρτας- θα ανέρχεται στα 80 ευρώ στην ηπειρωτική χώρα και στα 100 ευρώ για τα νησιά, ενώ για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων στα 60 ευρώ σε ηπειρωτική περιοχή και 70 ευρώ σε νησιωτική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr