Στη… ζώνη του λυκόφωτος έχει εισέλθει για τα καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζει να σπαράσσεται εσωτερικά, χωρίς, μάλιστα, να διαφαίνεται κάποιο φως στο τούνελ.

Απόλυση Τεμπονέρα

Αντιθέτως, οι συγκρούσεις μέσα στο κόμμα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση: όπως αποκαλύφθηκε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, διά του διευθυντή του γραφείου του, Μανόλη Καπνισάκη, απέλυσε τον Διονύση Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συμμετοχή του τελευταίο στην εκδήλωση με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Μανόλη Χριστοδουλάκη, εκδήλωση στην οποία ο ίδιος ο Σ. Κασσελάκης είχε παραβρεθεί και είχε χαρακτηρίσει τον Δ. Τεμπονέρα ως «εκπρόσωπό» του.

«Πράξεις, όχι λόγια»

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της οποίας ο Σ. Κασσελάκης φέρεται να είπε στον Δ. Τεμπονέρα ότι «είσαι καλός εργατολόγος, σου ζήτω να συστρατευθείς μαζί μου μέχρι τις εθνικές εκλογές και έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά με το δίκτυο συνταξιούχων», για να λάβει την απάντηση ότι «η εμπιστοσύνη αποδεικνύεται όχι με λόγια αλλά με πράξεις» και ότι «με πήρε τηλέφωνο ο Διευθυντής σου εκ μέρους σου και μου ζήτησε να διακόψω τη συνεργασία στην ΚΟ που καθημερινά επί ώρες ασχολούμαι στερώντας χρόνο από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, παραμονές της εκδήλωσης».

Παρολίγο παραίτηση Βασιλειάδη

Την ίδια στιγμή, ο ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, φέρεται να δήλωσε στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΓ ότι υπέστη… bullying από συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα αποκαλύφθηκε με αφορμή την ψηφιακή πλατφόρμα του iSyriza, η οποία φέρεται να είναι κλειδωμένη, ενώ πληροφορίες θέλουν 6.000 πολίτες να είχαν συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο. Ο Γ. Βασιλειάδης φέρεται να είπε ότι «ζήτησα να μάθω για το ερωτηματολόγιο και οι τεχνικοί μου είπαν ότι έχουν εντολή να μην σε ενημερώσουμε» και να απείλησε ευθέως με παραίτηση.

Το συνέδριο

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του αναφέρει ότι «είμαστε εδώ στο Tae Kwon Do και ετοιμαζόμαστε για το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είμαστε το μόνο κόμμα το οποίο κάνει πραγματική αντιπολίτευση. Και γι’ αυτό θα αρχίσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη πορεία για την Προοδευτική Αντεπίθεση. Την προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη ο κόσμος τώρα», επισημαίνοντας ότι η ομιλία του είναι ανοικτή και απευθύνοντας πρόσκληση «όλος ο κόσμος μια γροθιά, για να μπορέσει να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη στην κοινωνία μας. Σας περιμένω στις 6μ.μ.».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr