Μητσοτάκης ειδήσεις

Με δύο σημαντικές ειδήσεις για την ενεργειακή ασφάλεια και την ενεργειακή αυτονομία βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Αίγυπτο, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα στις εργασίες της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή   (COP27), που πραγματοποιείται στην πόλη Σαρμ-Ελ-Σέιχ.

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Κλιματικής Κρίσης, κ.κ. Κ. Σκρέκας και Χρ. Στυλιανίδης, συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ενδέχεται να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, και τον ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ενώ αναμένεται να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα, Τζον Κέρι.

 

Κοινή εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων με τη Λιβύη

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η Ελλάδα επιδιώκει την από κοινού εκμετάλλευση με τη Λιβύη των υδρογονανθράκων που κείτονται μεταξύ των θαλάσσιων ζωνών των δύο χωρών.

«Θέλουμε να κάνουμε ένα άνοιγμα στη Λιβύη συνολικά, για να μπορέσουμε επιτέλους να οριοθετήσουμε θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Διότι Ελλάδα και Λιβύη έχουν ακτές οι οποίες βρίσκονται απέναντι η μία από τις άλλες.

 Είναι ο φυσικός μας συνομιλητής η Λιβύη. Και θα μπορούσαμε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε από κοινού υδρογονάνθρακες οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Ελλάδος και Λιβύης», συμπλήρωσε.

Ξεκινούν σεισμικές έρευνες στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης 

Η δεύτερη είδηση που έδωσε στην ίδια συνέντευξη και αφορά τα ενεργειακά είναι η εκκίνηση του προγράμματος σεισμικών ερευνών στα δυτικά και νoτιοδυτικά της Κρήτης, αλλά και νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, στα όρια της ελληνικής ΑΟΖ με την Ιταλία. «Σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν άμεσα.

Όταν λέω άμεσα, εννοώ τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil», αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr