Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από την απελευθέρωσή της από το «βραχιολάκι», η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή προχώρησε σε μήνυση κατά της Ευρωβουλής «για παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας, έχοντας παρακολουθηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega, η οποία διερευνούσε θεσμικά την ύπαρξη παράνομου λογισμικού που παρακολουθούσε τις δραστηριότητες ευρωβουλευτών και πολιτών της ΕΕ».

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα il Fato Quotidiano, την κατάθεση μήνυσης ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της ελληνίας ευρωβουλευτή, η οποία είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο για συμμετοχή στο σκάνδαλο χρηματισμού QatarGate.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή απαλλάχθηκε από το «βραχιολάκι» επιτήρησης στις 25 Μαΐου, μετά από προληπτική κράτηση άνω των πέντε μηνών, εκ των οποίων τέσσερις σε φυλακή και ένας σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σημειώνεται ότι η Εύα Καΐλή απαγορεύεται να εγκαταλείψει το Βέλγιο κατόπιν συμφωνίας με τις αρμόδιες αρχές, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr