Μανώλης Ανδρουλάκης

Έφτασε το απόγευμα της Κυριακής στην Ελλάδα ο πρόξενος Μαριούπολης Μανώλης Ανδρουλάκης. Τον κ. Ανδρουλάκη καλωσόρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Καστανιώτης.

Τραγωδία για τον ουκρανικό λαό 

Στις πρώτες δηλώσεις που έδωσε κατά την άφιξη του ανέφερε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι τραγωδία για τον ουκρανικό λαό», ενώ υπογράμμισε «να ενώσουμε τις φωνές μας και να πραγματοποιηθεί κατάπαυση πυρός».

«Δεν είχα καταλάβει το μέγεθος που είχε λάβει το ζήτημα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. «Η Μαριούπολη θα μπει σε μια λίστα πόλεων παγκοσμίως που καταστράφηκαν τελείως», πρόσθεσε ο Έλληνας πρόξενος, ο οποίος ευχαρίστησε παράλληλα όλους όσους βοήθησαν να επιστρέψει σώος και ασφαλής στην Ελλάδα.

Τόνισε μάλιστα ότι μέχρι και το Σάββατο έψαχνε για Έλληνες ομογενείς, ούτως ώστε να τους βοηθήσει να εγκαταλείψουν το μέτωπο του πολέμου. «Αυτό είναι το υπουργείο Εξωτερικών, να το αγαπάτε και να το στηρίζετε».

Η Μαριούπολη είναι η μοναδική πόλη που εγκλωβίστηκε από όλες τις πλευρές 

«Η Μαριούπολη είναι η μοναδική πόλη που εγκλωβίστηκε από όλες τις πλευρές, γι’ αυτό και δεν κατάφερε να απομακρύνει τους αμάχους», σημείωσε. «Ήξερα ότι δεν είναι ακόμα η ώρα μου», υπογράμμισε.

Πρώτοι την πύλη των αφίξεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πέρασαν η σύζυγός του με το μικρό τους παιδί και ο πατέρας του Έλληνα πρόξενου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που εγκατέλειψε την πολιορκούμενη Μαριούπολη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr