Στην Ιταλία το... χούφτωμα

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση δικαστή να αθωώσει έναν 66χρονο επιστάτη σχολείου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος 17χρονης την οποία είχε «χουφτώσει».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστή οι κατηγορίες σε βάρος του 66χρονου πρέπει να αποσυρθούν επειδή η πράξη του «διήρκησε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα».

Το περιστατικό είχε σημειωθεί σε σχολείο της Ρώμης τον Απρίλιο του 2022 όταν ο επιστάτης Αντόνιο Αβόλα είχε βάλει το χέρι του μέσα στο εσώρουχο 17χρονης και της είχε πιάσει τα οπίσθια. Μετά την καταγγελία σε βάρος του ο επιστάτης είχε ομολογήσει την πράξη του αλλά ειχε υποστηρίξει ότι ήταν «πλάκα» εκ μέρους του.

Ο ισχυρισμός αυτός, όμως, δεν έπεισε τον εισαγγελέα που χειρίστηκε την υπόθεση καθώς ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 3,5 ετών για σεξουαλική παρενόχληση. Ο δικαστής, όμως, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ο Αβόλα πρέπει να κριθεί αθώος γιατί το «χούφτωμα» που έχει διάρκεια κάτω από 10 δευτερόλεπτα «δεν αποτελεί αδίκημα».

Οι Ιταλοί όμως δεν το βλέπουν έτσι, με δεκάδες νέους και νέες να αναρτούν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία κοιτάζουν με παγωμένο βλέμμα την κάμερα ενώ χουφτώνουν το στήθος τους, με ένα χρονόμετρο δίπλα τους να μετρά αντίστροφα από τα 10 δευτερόλεπτα.

Άλλες εποχές άλλες … μελωδίες. “Χούφτωσέ την …” παρακινεί ο Διονύσης Παπαγιανόπουλος τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Τότε δεν κινδύνευε από σισαγγελέα.Όπως και σήμερα στην Ιταλία αν το χούφτωμα επιτρέπεται να  κρατάει … μέχρι 10”

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr