Κόμμα

Στην Ολομέλεια της Βουλής με το ερώτημα της άρσης της ασυλίας τους, παραπέμπονται τελικά (όλοι) οι 11 βουλευτές του κόμματος “Σπαρτιάτες” από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία εξέτασε το αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να κληθούν οι εν λόγω βουλευτές στο πλαίσιο διερεύνησης ενδεχόμενης εξαπάτησης εκλογέων.

Κατά συνέπεια, σε επόμενη συνεδρίασή της, η Ολομέλεια θα συζητήσει και θα ψηφίσει για την άρση – ή μη – της βουλευτικής ασυλίας των ακόλουθων βουλευτών από το κόμμα “Σπαρτιάτες” :

1) Αθανάσιος Χαλκιάς
2) Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
3) Γεώργιος Μανούσος
4) Αλέξανδρος Ζερβέας
5) Ιωάννης Δημητροκάλλης
6) Διονύσιος Βαλτογιάννης
7) Γεώργιος Ασπιώτης
8) Μιχαήλ Γαυγιωτάκης
9) Ιωάννης Κόντης
10) Πέτρος Δημητριάδης
11) Κωνσταντίνος Φλώρος

Υπενθυμίζεται, ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία από καιρό διενεργεί προσωπικά εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες του επικεφαλής του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα, Βασίλη Στίγκα, έχει καλέσει τους έντεκα βουλευτές του κόμματος “Σπαρτιάτες” σε εξηγήσεις για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, καθώς τους αποδίδει καθοδήγηση από το φυλακισμένο μέλος της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Το εισαγγελικό έγγραφο της κ. Αδειλίνη αιτιολογούσε την κλήση των έντεκα και την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, αναφέροντας, ότι στην πραγματικότητα ήταν υποψήφιοι και στη συνέχεια βουλευτές του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος τους καθοδηγούσε μέσα από τη φυλακή. “Οι ανωτέρω”, τόνιζε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, “προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία”.

Σε άλλο σημείο του εισαγγελικού εγγράφου αναφερόταν πως οι έντεκα βουλευτές των “Σπαρτιατών” όχι μόνον εξελέγησαν με τη συνδρομή και την καθοδήγηση του κ.Κασιδιάρη, αλλά ότι είχαν εξυφάνει σχέδιο ανατροπής του επικεφαλής του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, ενώ επρόκειτο να διαχειριστούν οι ίδιοι και την κρατική επιχορήγηση που δίνεται στα κόμματα. “Είχαν μάλιστα προ των εκλογών εξυφάνει σχέδιο, βάσει του οποίου αμέσως μετά την εκλογή τους θα ανέτρεπαν τον Βασίλειο Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος, τον πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά. Επιπλέον, δε, θα νέμονταν το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, έναντι μάλιστα της οποίας το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη λάβει ποσό περίπου 40 χιλ. Ευρώ.”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Αδειλίνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr