Στις 11 σήμερα το πρωί θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, μετά την πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τις δύο προηγούμενες ημέρες, οι πολιτικοί αρχηγοί, είτε επέστρεψαν, είτε δεν παρέλαβαν την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με το σκεπτικό ότι το αποτέλεσμα της λαϊκής βούλησης όπως εκφράστηκε στην κάλπη, δεν αφήνει περιθώρια σύγκλισης.

Ετσι τώρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί σε σύσκεψη τους πολιτικούς αρχηγούς σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος. Εάν η σύσκεψη ολοκληρωθεί χωρίς να προκύψει όπως αναμένεται νέα κυβέρνηση, η κ. Σακελλαροπούλου θα ακολουθήσει στις επόμενες διαδικασίες, για την προκήρυξη των εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την ορκωμοσία υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει και την ορκωμοσία και τη διάλυση της Βουλής. Η ορκωμοσία των 300 νέων βουλευτών αναμένεται να γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ τη Δευτέρα θα διαλυθεί εκ νέου η Βουλή, ώστε η χώρα να μπει ξανά σε προεκλογική περίοδο, μέχρι τις 25 Μαϊου που θα διεξαχθεί η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Πηγή: economico.gr