Από 2 έως 8 Ιουνίου 2021 η Insurance Europe θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της. Πρόκειται για κορυφαίο γεγονός της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς με μεγάλη απήχηση σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο, καθώς κάθε χρόνο φιλοξενεί διακεκριμένους ομιλητές από τη διεθνή ασφαλιστική αγορά, από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και διεθνείς οργανισμούς, εποπτικούς αλλά και άλλους φορείς της ασφαλιστικής αγοράς. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω των περιορισμών που έχει επιβάλει η πανδημία COVID-19.

Για το 2021 ως κράτος φιλοξενίας του συνεδρίου έχει επιλεγεί η Αθήνα, γεγονός το οποίο τιμά εξαιρετικά την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Αυτό σημαίνει πως η φετινή διοργάνωση αν και διαδικτυακή, θα είναι συνδεδεμένη με τη χώρα μας και θα συζητηθούν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν την ελληνική πραγματικότητα.

Μάλιστα, στα session της Resilience Week θα συμμετάσχουν 4 Έλληνες ομιλητές :

-Η Ευρωβουλευτής κ. Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου

-Ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Πάνος Τσακλόγλου

-Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

-Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζωής & Συντάξεων της ΕΑΕΕ, κ. Κυριάκος Αποστολίδης

Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου είναι “Ανθεκτικότητα (Resilience)”. Η πανδημία COVID-19 έχει προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα και οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από την επιδίωξη της ανθεκτικότητας της λειτουργίας και των εργασιών τους. Τα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν την ανθεκτικότητα των συντάξεων, του κλίματος, την ψηφιοποίηση, το ρόλο των ρυθμιστικών απαιτήσεων στην ανθεκτικότητα αλλά και τα μαθήματα που έχουμε πάρει έως τώρα από την πανδημία.

Η συμμετοχή στα πολύ ενδιαφέροντα session της Resilience Week είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν να εγγραφούν σε ένα ή περισσότερα session.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr