Στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης θα κρατηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης που κρίθηκε προφυλακιστέος για δύο πράξεις βιασμού.

Ειδικές πτέρυγες

Ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα οδηγηθεί εντός της ημέρας στο κατάστημα κράτησης για να εκτίσει την προσωρινή κράτηση που του επιβλήθηκε από ανακριτή και εισαγγελέα μετά την πολύωρη διαδικασία στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Τα επικρατέστερα σενάρια για την κράτηση Λιγνάδη ήταν η μεταφορά του στα Γρεβενά ή την Τρίπολη, φυλακές που διαθέτουν ειδικές πτέρυγες για περιπτώσεις κατηγορουμένων σχετικά με αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μαραθώνια κατάθεση

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία. Συγκεκριμένα, η απολογία του άρχισε στις 15.30 της Πέμπτης και διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα στην δικαστική λειτουργό με το οποίο, αρνούμενος κάθε πράξη, χαρακτήρισε μυθοπλασίες όσα του καταλογίζονται από τους δύο παθόντες. Με την ολοκλήρωση της απολογίας κατέθεσαν στην ανακρίτρια μάρτυρες που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο προς απόδειξη ισχυρισμών που έχει προβάλει για να αντικρούσει τους δύο καταγγέλλοντες.

Κούγιας: Θα προσφύγω κατά της προσωρινής κράτησης

Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωσε πως θα προσφύγει κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. «Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος» υποστήριξε ο γνωστός ποινικολόγος επιμένοντας στην υπερασπιστική γραμμή που χάραξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπόθεση. Ο Αλ. Κούγιας χαρακτηρίζει «νομικά εσφαλμένες» τις αποφάσεις για προφυλάκιση αλλά και για την απόρριψη της ένστασης ακυρότητας της προδικασίας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και προαναγγέλλει εκτός από την προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας και σε βάρος προσώπων «δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων, παρουσιαστών» που «κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του».

Πηγή: economico.gr