Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Eurogroup και το Ecofin

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις τόσο του Eurogroup (άτυπο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης), όσο και του Ecofin (θεσμοθετημένο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.).

Σήμερα θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, στο οποίο η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τον αντίκτυπο των τιμών ενέργειας στην ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς επίσης και συζήτηση με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την πορεία της οικονομίας τής Ευρωζώνης, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που προβλέπονται δυνάμει του άρθρου IV (τέσσερα) του καταστατικού του Ταμείου.

Αύριο θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Ecofin, στο οποίο θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα εργασίας της Βελγικής Προεδρίας της Ε.Ε. στο τρέχον εξάμηνο και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία. Το Ecofin αναμένεται επίσης να εγκρίνει συμπεράσματα σχετικά με την ετήσια επισκόπηση της ανάπτυξης (Annual Sustainable Growth Survey- ASGS), την έκθεση του μηχανισμού επαγρύπνησης (Alert Mechanism Report- AMR) και τη σύσταση για την οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης το 2024. Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ.Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr