Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Eurogroup και το Ecofin

Στις Βρυξέλλες μετέβη σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με σκοπό τη συμμετοχή του στις επικείμενες συνεδριάσεις του Eurogroup (άτυπο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης) και ECOFIN (θεσμοθετημένο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ-27).

Όπως ανακοινώθηκε, στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακρο-οικονομικές εξελίξεις και τη δημοσιονομική πολιτική στην Ευρωζώνη, ενώ αναμένεται να υιοθετηθεί κοινή δήλωση για το μέλλον των Ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών και χρηματοπιστωτικών αγορών.

Αύριο, θα διεξαχθεί κοινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ε.Ε. με θέμα τις κοινωνικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις, τη μακρο-οικονομική σταθεροποίηση και την κοινωνική σύγκλιση. Εν συνεχεία, στο πλαίσιο του ECOFIN, οι υπουργοί Οικονομικών θα ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία της εφαρμογής του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τον οικονομικό και δημοσιονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Συμβούλιο αναμένεται επίσης να εγκρίνει χορήγηση απαλλαγής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού της Ε.Ε. για το 2022 καθώς επίσης και κατευθυντήριες γραμμές του προϋπολογισμού της Ε.Ε. για το έτος 2025. Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο Έλληνας υπουργός θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr