Γεωργιάδη Αβραμόπουλο

Στο κενό έπεσαν οι βαρύτατες καταγγελίες εις βάρος των πρώην υπουργών, Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη σκευωρία Novartis και τέθηκαν στο αρχείο.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς λειτουργούς, η αυξομείωση πιστώσεων στους λογαριασμούς εταιρειών δεν αποτελεί στοιχείο ενδεικτικό νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Χαρακτηριστικά, στην περίπτωση του κ. Γεωργιάδη, τα εισπραχθέντα ανά ημέρα χρηματικά ποσά από πωλήσεις, καλύπτονται αναγκαστικά από την έκδοση των αντίστοιχων φορολογικών στοιχείων.

Δεν προκύπτουν πράξεις ή παραλείψεις 

Οι δικαστικοί λειτουργοί, προσθέτουν στην πράξη αρχειοθέτησης ότι δεν αφορούν σε ποσά πέραν των ακαθάριστων εσόδων η όποια υπόνοια νομιμοποιήσεως προϋποθέτει αναγκαστικά την ύπαρξη εικονιικών φορολογικών στοιχείων ισόποσων των παράνομων εσόδων.

Συνεπώς, εκ του υπάρχοντος αποδεικτικού υλικού δεν προκύπτουν πράξεις ή παραλείψεις του πρώην υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που να δύναται να συσχετιστούν με πιθανή πράξη παθητικής δωροδοκίας – δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων.

Ευχαριστώ για την πίστη στην ακεραιότητά μου

«Μετά από 4 χρόνια ταλαιπωρίας η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε να βάλει στο αρχείο τα όσα αναφέρονταν για την υπόθεση Novartis», δήλωσε στα Parapolitika.gr ο κ. Γεωργιάδης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την πίστη του στην ακεραιότητα μου από την πρώτη στιγμή, τον δικηγόρο μου Μιχάλη Δημητρακόπουλο που χωρίς αυτόν δεν θα είχα φτάσει εδώ σήμερα και την οικογένεια μου που ποτέ δεν αμφισβήτησε την αθωότητα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Νωρίτερα μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Τους πολιτικούς πρέπει να τους ψάχνει η δικαιοσύνη, πριν λίγο τέθηκε στο αρχείο ο φάκελος μου για την υπόθεση της Novartis».

«Ο λαός έχει το δικαίωμα να δυσαρεστείται από τις πολιτικές», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ανοίγει το κεφάλαιο της αυστηρής τιμωρίας των σκευωρών

Η ολοκλήρωση της έρευνας των πολιτικών που συκοφαντήθηκαν στη σκευωρία Novartis ανοίγει το πιο σημαντικό κεφάλαιο της πλήρους αποκάλυψης όλων των πτυχών της σκευωρίας, της απόδοσης ευθυνών σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και της υποδειγματικής και αυστηρής τιμωρίας της συμμορίας των σκευωρών, τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως σημειώνει, «για όλα τα πρόσωπα που συκοφαντήθηκαν δεν υπήρξε και δεν υπάρχει θέμα εκδίκησης. Γιατί η εκδίκηση δεν είναι δικαιοσύνη. Η τιμωρία όμως είναι.

Διότι μόνον έτσι θα προστατευθούν οι θεσμοί, η Δημοκρατία και η αξιοπρέπεια των λειτουργών της, ώστε να μην ξαναζήσουμε στην Ελλάδα τέτοια νοσηρά και εγκληματικά φαινόμενα.

Σε ό,τι με αφορά οι τίτλοι τέλους θα μπουν, όταν αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν αυστηρά οι σκευωροί και εκείνοι που ανέλαβαν να εκτελέσουν τα “συμβόλαια” εξόντωσης».

Ανοικτή για τον Ανδρέα Λοβέρδο 

Την ίδια στιγμή, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή μόνο για τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο, όπου και έχει ζητήσει να εκκαθαριστεί η υπόθεσή του από τη δικαιοσύνη. Ακόμη, η αρμόδια ανακρίτρια έχει λάβει θέση υπέρ της ολικής παραγραφής της υπόθεσης, γεγονός που εκκρεμεί στην κρίση του δικαστικού συμβουλίου, έπειτα από την διατύπωση αντίθετης άποψης από την Εισαγγελία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr