Axioma κατασχέθηκε

Ένα σούπερ γιοτ, αξίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων, που φέρεται να ανήκει σε έναν Ρώσο δισεκατομμυριούχο – σε βάρος του οποίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία – δημοπρατήθηκε στο Γιβραλτάρ.

Θεωρείται η πρώτη δημοπρασία τέτοιου είδους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κατασχέθηκε τον περασμένο Μάρτιο 

Το Axioma είχε κατασχεθεί από τις αρχές του Γιβραλτάρ τον περασμένο Μάρτιο, αφότου η αμερικανική τράπεζα JP Morgan κατήγγειλε ότι ο φερόμενος ιδιοκτήτης του γιοτ, ο Ντμίτρι Πουμπιάνσκι, είχε αθετήσει τους όρους δανείου ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μήκους 72,5 μέτρων γιοτ δημοπρατήθηκε στο Γιβραλτάρ μέσω ενός συστήματος κλειστών προσφορών που εστάλησαν ηλεκτρονικά, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου. Η διαδικασία αξιολόγησης των 63 προσφορών αναμένεται να διαρκέσει 10-14 ημέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr