Στο σημείο όπου θα γίνει η χωροθέτηση της επένδυσής της, αρχικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, στην Ελλάδα, φαίνεται ότι έχει καταλήξει η Microsoft.

Τι είπε ο δήμαρχος

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, στο συνέδριο [email protected] Cities – Digital Citizens 2020, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός προσανατολίζεται να δημιουργήσει το σύμπλεγμα των τριών data centers του στην περιοχή του Λαυρίου και, μάλιστα, σε έκταση 100 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον».

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι ρόλο για την επιλογή του Λαυρίου έπαιξε η εγγύτητα με το ΔΑΑ, η πολύ χαμηλή σεισμικότητα και η διαμόρφωση του υπεδάφους της περιοχής και σημείωσε ότι η δημοτική αρχή συμβάλλει στην προσπάθεια της εταιρείας να εντοπίσει δύο ακόμη εκτάσεις συνολικής επιφάνειας 200 στρεμμάτων στις οποίες θα δημιουργηθούν οι βοηθητικοί χώροι, αλλά και κατοικίες για τα στελέχη της που θα εργαστούν στο data center.

«Ουδέν σχόλιον» ακόμα από την Microsoft

Σημειώνεται ότι ο χώρος του παλιού εργοστασίου της «Αιγαίον» γειτνιάζει με ελεύθερα οικόπεδα αντίστοιχης έκτασης, τα οποία εκτιμάται ότι θα αξιοποιηθούν με την κλιμάκωση της κατασκευής των Data Centers, καθώς απαιτείται η ανέγερση κτιριακών μονάδων που θα τα υποστηρίξουν, αλλά και κατοικιών για τους 200 και πλέον εργαζομένους που απαιτούνται, αρχικά, για την 24ωρη λειτουργία τους και την τεχνική υποστήριξη.

Σύμφωνα με το capital.gr, το παλιό εργοστάσιο είναι ιδιοκτησία της εταιρείας «Euroterra ΑΕ Ακινήτων», η οποία ανήκει στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν και οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Κέκροψ ΑΕ. Πάντως η Microsoft εξακολουθεί να μην σχολιάζει οποιαδήποτε πληροφορία για την επένδυση που ανακοίνωσε ότι θα κάνει, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν κατέστη εφικτό να επιβεβαιωθεί η πληροφορία από την ιδιοκτήτρια εταιρεία της έκτασης.

Πηγή: economico.gr