4 στόχοι Χατζηδάκη για δημοσιονομική σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις, φοροδιαφυγή και δημόσια περιουσία

Στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του ECOFIN μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, στο περιθώριο των οποίων θα έχει σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στο Eurogroup – άτυπη ομάδα των ΥΠΟΙΚ των 20 χωρών-μελών της Ευρωζώνης – η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τον Διατλαντικό Οικονομικό Διάλογο, παρουσία της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν. Θα συζητηθούν, επίσης, το μέλλον των Ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, το ψηφιακό Ευρώ, η συμβολή των σχεδίων ανάπτυξης και ανθεκτικότητας στην επίτευξη των οικονομικών προτεραιοτήτων της Ευρωζώνης και τα αποτελέσματα της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ που διεξήχθη στο Μαρακές.

Στην αυριανή συνεδρίαση του ECOFIN – επίσημος θεσμός, περιλαμβάνει τους ΥΠΟΙΚ ολόκληρης της Ε.Ε. των 27 – βασικό θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι η μεταρρύθμιση των κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει επίσης, ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συζήτηση για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία και συντονισμό των Ευρωπαϊκών θέσεων ενόψει της 28ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (COPS28), που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr