Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι ειδική την σεισμική ακολουθία στην ανατολική Κρήτη, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, μέσα σε διάστημα περίπου τεσσάρων ωρών, καταγράφηκαν τέσσερις διαδοχικοί σεισμοί, εκ των οποίων οι δύο ξεπέρασαν τα 5,1 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, τέσσερις σεισμικές δονήσεις, η πρώτη και η τελευταία από τις οποίες χαρακτηρίζονται «ισχυρές», σημειώθηκαν μέσα σε περίπου λίγες ώρες τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα στον θαλάσσιο χώρο περίπου πενήντα χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι τέσσερις σεισμικές δονήσεις

Αναλυτικά, η πρώτη «ισχυρή» δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Ηδεύτερη, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Η τρίτη, μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Ινστιτούτο.

Η τέταρτη και πιο ισχυρή ήταν μεγέθους 5,2 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 07.11 τα ξημερώματα σε εστιακό βάθος 15 χλμ, 47 Χλμ. ΒΒΑ της Σητείας και σε απ΄σοταση 350 Χλμ. ΝΑ της Αθήνας.

Πηγή: economico.gr