Φιλιππίδης νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο “Υγεία” μεταφέρθηκε το απόγευμα ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μετά από λιποιθυμικό επεισόδιο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο σπίτι του ηθοποιού στο Ψυχικό μπροστά στην σύζυγό του, η οποία τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Το όνομα του ηθοποιού είχε εμπλακεί τις τελευταίες ημέρες στην φημολογία που έχει πυροδοτήσει η ελληνική υπόθεση του MeToo και οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Το MeToo και το εξώδικο στα ΜΜΕ

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε αποστείλει εξώδικο στα ΜΜΕ, ζητώντας να μην γίνεται αναφορά του ονόματός του από την στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία εις βάρος του, όμως η συνεχόμενη φημολογία και τα όσα κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα για το άτομό του, φέρονται να του είχαν προκαλέσει άγχος και ένταση.

Στο εξώδικο αναφερόταν σε «ιδιότυπες τηλεδίκες» τονίζοντας ότι αρνείται να κατακρεουργηθεί σε τηλεοπτικά παράθυρα και καλώντας τα ΜΜΕ «να απέχουν από οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρήση, αναπαραγωγή ή αναφορά του ονόματός μου, της εικόνας μου και της φωνής μου σε σχέση με περιστατικά που είναι δεκτικά προσβολής της προσωπικότητάς μου και της επαγγελματικής διαδρομής μου, πριν αυτά καταγγελθούν σε δημόσιες αρχές».

Όπως ανέφερε, σέβεται οποιονδήποτε επιθυμεί να καταγγείλει μια συμπεριφορά «αλλά η Πολιτεία έχει θεσπίσει μια συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε καταγγελία, και σίγουρα αυτή δεν είναι μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ιστοσελίδων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

«Ξέρετε ποιος είμαι τα τελευταία 35 χρόνια. Ας μην καταδικάσουμε συλλήβδην όλο το θέατρο» πρόσθετε. Και παρακαλούσε τα ΜΜΕ, να σεβαστούν τη σύζυγο και το παιδί του, λέγοντας ότι «με τα τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια αλλά προοικονομείται υπαιτιότητα χωρίς νόμιμο έρεισμα» και προειδοποιεί όποιον δεν σεβαστεί την τοποθέτησή του πως επιφυλάσσεται ρητώς παντός εν γένει νόμιμου δικαιώματός του.

Πηγή: economico.gr