ΕΛΑΣ Κουφοντίνα

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα  σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού  λόγω της τεταμένης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στη ΓΑΔΑ, την οποία επισκέφτηκε χθες και ο υπουργός κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδης, γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις ενώ μεγάλη είναι η αστυνομική παρουσία στο κέντρο και σε γειτονές της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες (ΑΝΤ1), η ΕΛΑΣ, με έγγραφό της ζήτησε την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας γύρω από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Κατά τις ίδιες πηγές, η αστυνομία  δεν θεωρεί απίθανο κάποιοι να θελήσουν να εκμεταλλευτούν το κλίμα της περιόδου και να συστήσουν μια νέα ομάδα στον χώρο αντάρτικου πόλης στα πρότυπα της «17Ν», μέλη της οποίας είχαν τρεις κλοπές οπλισμού από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο ενεργητικό τους.

Από την Ελληνική Αστυνομία ζητούν αύξηση των περιπολιών και ελέγχων, ειδικά γύρω από εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται όπλα και εκρηκτικά.

Πηγές από το ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι το σήμα διαβιβάστηκε όπως έπρεπε στις υπηρεσίες, αλλά δεν υπάρχει κάποια αλλαγή προς το παρόν, αφού στα συγκεκριμένα σημεία τηρούνται ήδη αυστηρά πρωτόκολλα.

Τα μέτρα που εξετάζονται

Μετά και τα «μπλόκα» που έστησαν το βράδυ της Δευτέρας αντιεξουσιαστές στου Ζωγράφου ψάχνοντας για αστυνομικούς, αλλά και την επίθεση στην Καισαριανή με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, το υπουργείο εξετάζει μέτρα φύλαξης και αποτροπής νέων επιθέσεων.

Μεταξύ άλλων, εξετάζει να υπάρξει ενίσχυση στατικών δυνάμεων – σκοπιές σε πιθανούς στόχους και «χαρτογράφηση» υποψήφιων στόχων, αύξηση περιπολιών (ΔΙ.ΑΣ. – Άμεση Δράση – ΟΠΚΕ), ενώ υπάρχουν διαταγές για εγρήγορση – έγκαιρη ειδοποίηση προς ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων που ενδεχομένως βάλλονται.

Επιπλέον, αυξημένα μέτρα αναμένεται να ληφθούν για Αστυνομικά Τμήματα (Λαμία, Ζωγράφου, Ακρόπολης κ.ά.), Δικαστικούς στόχους (Εφετείο, Ευελπίδων, Υπ. Δικαιοσύνης κ.ά), το Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας και θα βρίσκονται 110 αστυνομικοί το 24 ώρες το εικοσιτετράωρο αλλά και Εμπορικούς δρόμους – Πολυκαταστήματα (Ερμού, Πατησίων, Μαρούσι κ.ά.) και οικίες αξιωματούχων, Δικαστικών, Αστυνομικών.

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση 

Και στην πολιτική σκηνή, όμως, η υπόθεση Κουφοντίνα, προκαλεί ένταση και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Παρά την προσπάθεια του πρώην υπουργού Ναυτιλίας να ανασκευάσει την τοποθέτησή του, την οποία απέδωσε σε λάθος διατύπωση λόγω στενότητος χρόνου, ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε τα πυρά της κυβέρνησης αλλά και του ΚΙΝΑΛ, που αμφότεροι ζήτησαν πλέον από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώσει εάν αποδοκιμάζει ή όχι την δήλωση του στελέχους του.

Στο δικαστικό επίπεδο, η νεότερη εξέλιξη αφορά στην προσφυγή που κατέθεσε προς τον – κατά τα φαινόμενα αναρμόδιο ωστόσο – υπουργό Δικαιοσύνης, η συνήγορος του Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ, ζητώντας την παρέμβασή του, με βάση διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα, για την υπόθεση του Κουφοντίνα.

Η υπόθεση του Κουφοντίνα επιτείνει τις εντάσεις και στους κόλπους της Δικαιοσύνης, καθώς μεγάλος αριθμός δικαστών και εισαγγελέων ζήτησαν δημοσίως από το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να ανακαλέσει την ανακοίνωση με την οποία είχε ζητηθεί από την πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο θέμα Κουφοντίνα.

Πηγή: economico.gr