Στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Βουκουρέστι συμμετέχει ο Έλληνας πρωθυπουργός – και πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας – Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Μαρσέλ Τσολάκου, στην έδρα της Ρουμάνικης κυβέρνησης, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα που άπτονται της ενίσχυσης διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς διασυνδεσιμότητας και ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο ρόλο της Ελλάδος ως παρόχου και εγγυητή της ενεργειακής ασφάλειας, τόσο με την πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη, όσο και μέσω του κάθετου διαδρόμου διοχέτευσης φυσικού αερίου, εναλλακτικές που ενισχύουν την ασφάλεια και ποικιλία της ενεργειακής τροφοδοσίας.

Με τον κ.Τσολάκου, ο κ.Μητσοτάκης συζήτησε μεταξύ άλλων και θέματα Ευρωπαϊκά και περιφερειακά, όπως και για έργα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας της Ελλάδος με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Χθς βράδυ ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ρουμάνο πρόεδρο, Κλάους Γιοχάνις, ενώ σήμερα το μεσημέρι πρόκεται να μιλήσει στο συνέδριο του ΕΛΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr