Στον αέρα η παρουσία των “Σπαρτιατών” στη Βουλή, καθώς πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν πολύ πιθανή την κατάθεση προσφυγών στο Εκλογοδικείο κατά της ανακήρυξης του φασιστικού αυτού κόμματος, που έχει ουσιαστικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη.

Πρόκειται για μια πολιτική και νομική εξέλιξη που έχει βάση τη νέα διάταξη για τη λεγόμενη “υποκρυπτόμενη” ηγεσία, με αφορμή όσα είπε ο έγκλειστος Χρυσαυγίτης, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό για εγκληματική οργάνωση.

Όπως επισημαίνεται, η βασικότερη ένδειξη, πέραν της ανοιχτής στήριξης του Ηλία Κασιδιάρη προς τους Σπαρτιάτες και τους πανηγυρισμούς του αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ήταν η ξεκάθαρη δήλωση του επικεφαλής του κόμματος Βασ. Στίγκα που τον ευχαρίστησε δημόσια και τον χαρακτήρισε “καύσιμο” της εκλογικής έκρηξης. Ο ίδιος δε ο Κασιδιάρης εμφανίστηκε να δηλώνει πως επιστρέφει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής μέσω των “Σπαρτιατών”.

Μια ακόμα ένδειξη θα μπορούσε να είναι οι αφίσες με το πρόσωπο του κασιδιάρη σε πολλά σημεία της χώρας αλλά και η ύπαρξη σειράς στελεχών των Ελλήνων και συνεργατών του Κασιδιάρη στα ψηφοδέλτια. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας εκ των δικηγόρων του, ο Χαρ. Κατσιβαρδάς, είναι εκπρόσωπος Τύπου των Ελλήνων, ενώ έτερος δηλωμένος ως δικηγόρος του, είναι αυτός που παραχώρησε τον χώρο από τον οποίο έκανε δηλώσεις ο επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασ. Στίγκας, το βράδυ των εκλογών. Θα μπορούσε βέβαια ο αντίλογος να είναι πως ο Κασιδιάρης , απλώς είναι ”οπαδός” του κόμματος , αλλά και αυτό προφανώς θα αξιολογηθεί ,όπως και τα υπόλοιπα δεδομένα. Σίγουρα πάντως μια τέτοια απόφαση ούτε εύκολη είναι , ούτε δεδομένη, η δε κρίση επί της προσφυγής μπορεί να εκδοθεί εντός του επόμενου δικαστικού έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr