Μητσοτάκης Μενδώνη
Policy Statements of the new Greek Government (Day 1), at the Greek Parliament, in Athens, July 20, 2019. / Προγραμματικές Δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης (Μέρα 1η), στη Βουλή, Αθήνα, 20 Ιουλίου, 2019

Πυρετωδώς ετοιμάζεται το Μαξίμου για την αυριανή συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, την οποία έχει ζητήσει η κυβερνητική παράταξη στον απόηχο της ερεβώδους υπόθεσης των καταγγελιών περί σεξουαλικής κακοποίησης ακόμα και ανήλικων παιδιών, με επίκεντρο τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Τέλος στην εσωστρέφεια 

Μετά από τρία εικοσιτετράωρα, όπου η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη δέχεται τα πυρά όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από βουλευτές της ΝΔ ( χθες προστέθηκαν οι κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου και Κων. Μπογδάνος ), ο κ. Μητσοτάκης, θα προσέλθει αύριο στη βουλή αποφασισμένος να δώσει τέλος στην εσωστρέφεια, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του στην υπουργό Πολιτισμού.

Παράλληλα θα στριμώξει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα να πάρει θέση και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο κλίμα που δημιουργούν περιφερειακά ΜΜΕ και παράκεντρα που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν κυκλοφορήσει στα σόσιαλ μίντια το εμετικό @ND-παιδεραστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να είναι ιδιαίτερα οξύς και να καταγγείλει την πρωτάκουστη τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει στη Βουλή τους βασικούς άξονες των αλλαγών και νομοθετικών ή θεσμικών ρυθμίσεων που θα προωθήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του MeToo.

Προτάσεις για την προστασία από σεξουαλική κακοποίηση

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρής λιβάνιος έστειλε χθες επιστολή στα υπουργεία με την οποίαν ζητούσε μέχρι αργά χθες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τυχόν κενά που έχουν διαπιστώσει ώστε να ληφθούν υπόψιν στον κυβερνητικό σχεδιασμό αναφορικά με την προστασία από την σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και βεβαίως την παιδεραστία.

Στις αλλαγές που εξετάζονται είναι η «διόρθωση» του Ποινικού Κώδικα όσον αφορά ειδικά στα ανήλικα θύματα.

Ειδικότερα, εξετάζεται η αυστηροποίηση των ποινών των θυτών και επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων καθώς τα θύματα στην συντριπτική πλειονότητα τους αποφασίζουν να μιλήσουν ακόμη και στους οικείους τους μετά από πολλά χρόνια κουβαλώντας αυτό το τραύμα μέσα τους με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει στην ψυχική ισορροπία τους και τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.

13 πρωτοβουλίες στο χώρο του αθλητισμού

Ήδη έχουν ληφθεί 13 πρωτοβουλίες στο χώρο του αθλητισμού με πρωτοβουλία του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος σε ανοικτή γραμμή με το Μαξίμου ενθάρρυνε και στήριξε τη Σοφία Μπεκατώρου να κάνει την πρώτη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση η οποία στάθηκε αφορμή για να ανοίξουν τα στόματα.

Θα υπάρξουν ακόμα κώδικες δεοντολογίας, τηλέφωνα αναφοράς ώστε τα θύματα να ξέρουν ότι θα βρίσκουν εκεί την άμεση προστασία και στήριξη που χρειάζονται κι άλλες δράσεις.

Πηγή: economico.gr