Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει σύντομα την επενδυτική βαθμίδα κατέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

«Είχαμε εκλογές πριν από λίγες ημέρες, υπάρχει σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτή η κυβέρνηση θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, οπότε είμαι σίγουρος ότι μετά τις ανακοινώσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στη Βουλή, η επενδυτική βαθμίδα θα είναι θέμα εβδομάδων, αν όχι ημερών» υπογράμμισε σε συνέντευξη στο Bloomberg.

Όσον αφορά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί αν θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια και μετά το καλοκαίρι.

«Αν το βασικό σενάριο εξελιχθεί όπως πιστεύουμε τότε ναι ενδεχομένως τον Ιούλιο να πρέπει να κάνουμε αύξηση» δήλωσε ο Στουρνάρας. «Αλλά ο Σεπτέμβριος είναι πολύ μακριά. Δεν μπορούμε να πούμε» πρόσθεσε.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ακόμα ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν στο επίπεδο που απαιτείται για να οδηγηθεί χαμηλότερα ο πληθωρισμός. Υπογράμμισε, δε, ότι ακόμα είναι νωρίς για να πει κανείς αν τον Ιούλιο θα γίνει η τελευταία αύξηση ή για πόσο καιρό θα διατηρηθούν τα επιτόκια στο ανώτατο επίπεδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr