Βήμα επιβεβαίωσης των στρατηγικών σχέσεων Αθήνας – Ριάντ θεωρεί η κυβέρνηση

την επικείμενη επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην Ελλάδα, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη (26-27 Ιουλίου).

Ο διάδοχος του σαουδαραβικού θρόνου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα συνοδεύεται από μεγάλη κυβερνητική αντιπροσωπεία με σκοπό να υπογραφούν συμφωνίες στους τομείς της άμυνας, των επενδύσεων και του πολιτισμού. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα υπογράψει με τον ομόλογό του συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, επεκτείνοντας τις ήδη πολύ καλές σχέσεις σε αυτόν τον τομέα.

Επαφές με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου

Στο περιθώριο των επαφών σε κυβερνητικό επίπεδο, αναμένεται να δοθεί χρόνος και για επαφές ανάμεσα στους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς ο πρίγκιπας διάδοχος θα συνοδεύεται από αρκετούς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνεργαστούν με Ελληνες συναδέλφους τους. Σκοπός είναι, πέρα από τις άμεσες σαουδαραβικές επενδύσεις στην Ελλάδα, να δοθεί η ευκαιρία και σε Ελληνες επιχειρηματίες να αυξήσουν τις δραστηριότητές τους στη μεγάλη αραβική χώρα.

Για τον σκοπό αυτό έχει άλλωστε γίνει πιο δραστήριο το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας. Από το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγουν ως πλέον εμβληματικό κοινό πρότζεκτ ανάμεσα στις δύο χώρες τη δημιουργία καλωδίου που θα μεταφέρει δεδομένα (data cable), καθώς θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα μετατρέπεται σε περιφερειακό ψηφιακό κόμβο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Πηγή: economico.gr