στρατηγική συμφωνία

Σε στρατηγική συνεργασία κι απόκτηση του 7,5% της Epsilon Net, που αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο Πληροφορικής στον τομέα του Business Software στην Ελλάδα προχώρησε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (ΕΤΕ).

Διευκολύνεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων 

Όπως δήλωσαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, κ. Παύλος Μυλωνάς και ο διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος της Epsilon Net, κ. Ιωάννης Μίχος η συνεργασία τους δημιουργεί νέες προοπτικές στο χώρο του fintech, ενώ μεταξύ άλλων θα διευκολύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η ΕΤΑ αποκτά το 7,5% που κατέχει ο βασικός μέτοχος της Epsilon Net σε τιμή 7,4 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η συμφωνία προβλέπει την περαιτέρω απόκτηση 7,5% ποσοστού στην εταιρεία σε βάθος τριετίας.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Το μνημόνιο συνεννόησης (MoU) προβλέπει τη σύναψη μακροχρόνιας, αποκλειστικής συνεργασίας μεταξύ Epsilon Net και ΕΤΕ με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απευθείας διασύνδεση των εφαρμογών ERP της Epsilon Net με τα συστήματα της ΕΤΕ αξιοποιώντας την εξελιγμένη open banking πλατφόρμα της στην περιοχή του Embedded Finance.

Οι υπηρεσίες αυτές θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ψηφιακές ανάγκες των επιχειρήσεων και θα προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών ΜΜΕ προσφέροντας άριστη εμπειρία στους πελάτες.

Αγορά ποσοστού

Με σκοπό την ευθυγράμμιση των κινήτρων σε αυτό τον κοινό στόχο, η ΕΤΕ θα γίνει μέτοχος μειοψηφίας στην Epsilon Net. Συγκεκριμένα, το MoU με το βασικό μέτοχο κ. Ιωάννη Μίχο προβλέπει την απόκτηση από την ΕΤΕ μειοψηφικού ποσοστού 7,5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Epsilon Net που κατέχει ο βασικός μέτοχος, σε τιμή €7,4/μετοχή («Αρχική Συναλλαγή») καθώς και τη δυνατότητα απόκτησης από τον ίδιο περαιτέρω ποσοστού 7,5% τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής.

Η ολοκλήρωση των συναλλαγών και η σύναψη των οριστικών συμβάσεων τελούν υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης και συμφωνίας επί των όρων των τελικών συμβατικών κειμένων καθώς και των προβλεπόμενων εποπτικών εγκρίσεων.

Οι δηλώσεις των επικεφαλής

Ο CEO της Εθνικής κ. Μυλωνάς δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα αυτή στρατηγική συνεργασία που φέρνει την τραπεζική στη σύγχρονη, διεθνή πραγματικότητα. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τις συνέργειες που προκύπτουν από συνεργασίες μεταξύ εταίρων που έχουν κοινούς στόχους και όραμα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πελάτες τους. Η στρατηγική συνεργασία με την Epsilon Net αποτελεί μία ακόμη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση με μία εταιρεία που αποτελεί επιτομή καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.»

Ο CEO της Epsilon Net κ. Μίχος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την στρατηγική μας συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα. Μια συνεργασία που έχει ως στόχο να μας δώσει την δυνατότητα να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις (all in one solution) στις επιχειρήσεις-πελάτες μας, συνδυάζοντας τα επιχειρησιακά πληροφοριακά συστήματα της εταιρείας μας με τις λύσεις αυτοματοποίησης πληρωμών & εκτέλεσης συναλλαγών και τα σύγχρονα τραπεζικά συστήματα. Ευχαριστώ προσωπικά τη διοίκηση και τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας για την εμπιστοσύνη τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr