εμβόλιο Pfizer

Η Ευρωπαϊκή Ένωση άσκησε την οπισόν για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech SE, αυξάνοντας τις συνολικές της προμήθειες σε 600 εκατομμύρια δόσεις.

Σύμφωνα με τον Σόν Μαρέτ, επικεφαλής εμπορικών συναλλαγών της BioNTech τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, η εταιρεία θα προμηθεύσει τις συγκεκριμένες δόσεις εντός του 2021 καθώς είναι μέρος της συμφωνίας αγοράς που υπέγραψε το μπλοκ των 27 κρατών-μελών τον περασμένο Φεβρουάριο.

Επιταχύνονται οι παραδόσεις κατά 25% στο τρέχον τρίμηνο

Η Pfizer και η BioNTech την περασμένη εβδομάδα συμφώνησαν να επιταχύνουν τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ κατά 25% αυτό το τρίμηνο, προωθώντας την αποστολή 50 εκατομμυρίων δόσεων που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο.

Η ΕΕ χρειάζεται περισσότερες δόσεις από τις εν λόγω εταιρείες προκειμένου να αντισταθμίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις παραδόσεις της AstraZeneca και την αναστολή εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Η J&J ανέστειλε τις αποστολές της, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ επανεξετάζουν σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων αίματος μετά τους εμβολιασμούς, την ώρα που αρκετές χώρες στην Ευρωπαική Ένωση εχουν περιορίσει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε ηλικίες κυρίως άνω των 60 ετών, για τους ίδιους λόγους.

Η ανακοίνωση του Αλμπερτ Μπουρλά

«Είμαστε υπερήφανοι που διαδραματίζουμε κρίσιμο ρόλο στην κάλυψη της παγκόσμιας ανάγκης για εμβολιασμούς κατά του COVID19 και συνεχίζουμε να παρέχουμε εκατομμύρια δόσεις σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι θα προμηθεύσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 100 εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον COVID19 φέτος, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό δόσεων που θα παραδοθούν στην ΕΕ σε 600 εκατομμύρια» ανέφερε με μηνύματά του στο twitter του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Πηγή: economico.gr