Πανευτυχείς είναι οι επιτελείς της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας με την έναρξη τον Δεκέμβριο του 2020 της παραλαβής των πρώτων μαχητικών 5ης γενιάς Su-57 σειριακής παραγωγής.

Τόση είναι η ικανοποίησή τους που τα stealth μαχητικά θα αρχίσουν να εντάσσονται λειτουργικά στις πτέρυγες μάχης που, με κάθε ευκαιρία φροντίζουν να τονίζουν πόσο καλό είναι το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Το ίδιο συνέβη και με την τελευταία έκδοση του περιοδικού της εταιρείας United Aircraft Corporation (μέλους του ομίλου Rostec), όπου τεχνικοί ισχυρίζονται ότι ούτε λίγο ούτε πολύ το Su-57 μπορεί να… πετάει μόνο του.

Τεράστια αυτοματοποίηση

Για την ακρίβεια, σημειώνουν ότι η αυτοματοποίηση που έχει χρησιμοποιηθεί στα συστήματα του Su-57 είναι τόσο εκτεταμένη και τέτοια που, θεωρητικά τουλάχιστον, το μαχητικό μετά την απογείωση μπορεί να πετάει χωρίς καμία παρέμβαση του πιλότου.

Μάλιστα, προσθέτουν ότι ακόμα και η διαδικασία αναζήτησης στόχων και επίθεσης είναι «επαρκώς αυτοματοποιημένη» επιτρέποντας στους πιλότους να έχουν μεγαλύτερη αίσθηση του περιβάλλοντος και επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Μαχητικό πολλαπλών ρόλων

Αναφέρουν, δε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ότι το Su-57 διαθέτει δείκτες πολλαπλών χρήσεων που δίνουν στους πιλότους τεράστιους όγκους πληροφοριών για την τακτική κατάσταση και τη λειτουργία των συστημάτων του μαχητικού.

Όπως προαναφέρθηκε, το πρώτο Su-57 σειριακής παραγωγής παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας τον περασμένο Δεκέμβριο, συνδυάζει τις ικανότητες μαχητικού εναέριας υπεροχής και αεροσκάφους επίθεσης και θα εξοπλιστεί και με υπερηχητικά όπλα.

Πηγή: economico.gr