Αφού πλέον το ρωσικό μαχητικό πολλαπλών ρόλων 5ης γενιάς Su-57 έχει μπει σε σειριακή παραγωγή -μάλιστα, φέτος θα παραδωθούν τέσσερα νέα αεροσκάφη– η Μόσχα σχεδιάζει να αναπτύξει και διάφορες άλλες εκδόσεις του μαχητικού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κατασκευάστριας εταιρείας United Aircraft Corporation Γιούρι Σλύουσαρ, «η ανάπτυξη πολλών εκδόσεων των μαχητικών αεροσκαφών Su-57, αναμένεται να ξεκινήσει φέτος» ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως «είναι καθήκον μας να είμαστε τεχνολογικά έτοιμοι για αυτό, συμπεριλαμβανομένης της συνεκτίμησης των νέων εργασιών που ο πελάτης έχει θέσει για αυτό το μαχητικό».

Νέες εκδόσεις, νέα οπλικά συστήματα

Ο Ρώσος αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι η διαδικασία μαζικής παραγωγής του αεροσκάφους, θα επιτρέψει την ομαλή παραγωγική μετάβαση και σε διαφορετικές διαμορφώσεις για το μαχητικό. Ήδη η Μόσχα έκανε γνωστό ότι η έκδοση του stealth μαχητικού που θα προορίζεται για εξαγωγές σε τρίτα κράτη θα έχει μια συγκεκριμένη διαφορά. Όπως τόνισε τον περασμένο μήνα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, το Υπουργείο Άμυνας και το Γραφείο Σχεδιασμού της Sukhoi, θα σχεδιάσουν και θα αναπτύξουν διθέσια Su-57.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία έχει επενδύσει στην ανάπτυξη και στην αναβάθμιση του μαχητικού νέας γενιάς, τόσο με την δυνατότητα εξοπλισμού του με τέσσερα βαριά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου Okhotnik, αλλά και με την ενσωμάτωση στο οπλοστάσιό του νέων αναβαθμισμένων βλημάτων αέρος – αέρος αλλά και με υπερηχητικούς πυραύλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr