Στην έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία αναφέρονται με μηνύματά τους η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και ο επικεφαλής του EurogroupΠασκάλ Ντόναχιου.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα» τονίζει σε ανάρτησή της -τόσο στην αγγλική, όσο και στην ελληνική γλώσσα- η κ. Φον ντερ Λάιεν.

  • «Χάρη στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη της Ελλάδας και των Ελλήνων, η χώρα κλείνει πλέον αυτό το κεφάλαιο και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η Ε.Ε. πάντα στο πλευρό σας» προσθέτει η επικεφαλής της Κομισιόν.

Μισέλ: Σημαντική μέρα για την Ελλάδα

Σε μήνυμά του για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αναφέρει: «Μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα — βγαίνει από το ενισχυμένο πλαίσιο επιτήρησης σήμερα. Μια επιτυχία που οφείλεται στη δέσμευση του ελληνικού λαού και των αρχών σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Η Ελλάδα προχωρά».

Πρόεδρος Eurogroup: Σημαντικό επίτευγμα

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, στο δικό του μήνυμα, σημειώνει ότι «σήμερα, για πρώτη φορά από το 2010, η Ελλάδα αποκαθιστά συνθήκες οικονομικής ομαλότητας βγαίνοντας από την ενισχυμένη εποπτεία».

«Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες», προσθέτει ενώ χαρακτηρίζει «κλειδί» τον ρόλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Πηγή: economico.gr