Η νέα εταιρεία θα ενώσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της LG και της Magna Electric Powertrain για την ενίσχυση της ανάπτυξης εξαρτημάτων EDrive

Η LG Electronics (LG) και η Magna International Inc. (Magna) υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία κοινοπραξίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Η νέα εταιρεία, που θα ονομάζεται LG Magna e-Powertrain, εδρεύει στο Incheon της Νότιας Κορέας και θα διοικείται από μια ισχυρή ομάδα.

Επικεφαλής της νέας εταιρείας θα είναι ο CEO Cheong Won-suk, ένας «βετεράνος» της LG με 20 χρόνια εμπειρία, ο οποίος ήταν πρόσφατα αντιπρόεδρος και επικεφαλής της LG Vehicle component Solutions Company’s Green Business. Πριν από την LG, ο Cheong εργάστηκε σχεδόν μια δεκαετία στην Daewoo Motors R&D.

Ο Javier Perez, που είναι στη Magna από το 2016, θα είναι ο COO της νέας εταιρείας και ο ρόλος του θα περιλαμβάνει την εποπτεία των καθημερινών δραστηριοτήτων της κοινής επιχείρησης. Ο Perez διαθέτει σχεδόν 25 χρόνια εμπειρία στον κλάδο της παραγωγής αυτοκινήτου και ελέγχου ποιότητας στην LG Magna e-Powertrain, με τα 18 χρόνια να εδρεύει στην Ασία.

Η δημιουργία της κοινοπραξίας έρχεται να ενοποιήσει τη δύναμη της Magna στα συστήματα ηλεκτρικού κινητήρα και την αυτοκινητοβιομηχανία παγκόσμιας κλάσης με την τεχνογνωσία της LG στην ανάπτυξη εξαρτημάτων για ηλεκτρονικούς κινητήρες και μετατροπείς. Η ανακοίνωση της εκτελεστικής ομάδας της LG Magna e-Powertrain αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την κοινή επιχείρηση, η οποία θα κατασκευάσει ηλεκτρονικούς κινητήρες, μετατροπείς, on-board φορτιστές και, για ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, συστήματα e-drive.

Η συνέργια στον σχεδιασμό, τη μηχανική και την κατασκευή που δημιουργήθηκε από την LG Magna e-Powertrain αναμένεται να επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να αντιδράσουν γρήγορα στις τάσεις της αγοράς και να αξιοποιήσουν την αυξανόμενη παγκόσμια τάση προς την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων. Η νέα εταιρεία θα δημιουργήσει εξαρτήματα κινητήρα που προσφέρουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες ένα χαρτοφυλάκιο λύσεων με υψηλά επίπεδα ανάπτυξης, από πλήρεις λύσεις που επιτρέπουν την ηλεκτροδότηση και τη λειτουργικότητα, έως την ενσωμάτωση έξυπνου λειτουργικού λογισμικού και ελέγχων σε νέα συστήματα e-drive.

«Η συνεργασία με τη Magna επιτρέπει στην LG να αυξήσει την παγκόσμια παραγωγή της, να προσφέρει επιπλέον επιχειρηματικές ευκαιρίες και να παρέχει συνέργειες για προμήθειες και τεχνολογική καινοτομία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Cheong. «Η ολοκληρωμένη και συνεργατική προσέγγιση αναμένεται να αποδώσει γρήγορα για τους πελάτες και να αξιοποιήσει την ταχεία ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών κινητήρων».

«Η αγορά των e-motors, των μετατροπέων και των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης αναμένεται να έχει σημαντική ανάπτυξη από τώρα έως το 2030. Η κοινοπραξία συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες από τη Magna και την LG, για να προσφέρουν από κοινού ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών λύσεων», δήλωσε ο COO Perez. «Αξιοποιώντας τις υπάρχουσες τεχνολογίες, τις δυνατότητες της μηχανικής και τα παγκόσμια αποτυπώματα, η LG Magna e-Powertrain επιδιώκει να επιτρέψει τις εξελίξεις που βοηθούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επιτύχουν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα προκύψουν στην ηλεκτροδότηση των ολοκληρωμένων σειρών ηλεκτρικών οχημάτων».

Η LG Magna e-Powertrain θα αποτελείται από περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα και την Κίνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr