Μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές καλούνται να υιοθετήσουν συνήθειες στην καθημερινότητά τους που θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων. Στόχος της LG Electronics (LG) είναι η δημιουργία προηγμένων προϊόντων που θα συνεισφέρουν σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής με γνώμονα τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των προϊόντων της και την υπεύθυνη, φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση μέσω της παραγωγής της.

Η LG διαθέτει μια ευρεία σειρά οικιακών συσκευών με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μειωμένο οικολογικό αποτύπωμα. Ένα βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός πλυντηρίου ρούχων ή και στεγνωτηρίου, εκτός από την φροντίδα των ρούχων, είναι και η ενεργειακή απόδοση για μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, εξοικονόμηση κόστους και λιγότερη επιβάρυνση για το περιβάλλον. Με τα πλυντήρια ρούχων AI DD της LG, επιτυγχάνεται έως και 28% περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας, χάρη στην τεχνολογία TurboWash™360, όπου τα ρούχα πλένονται σε έως και 39 λεπτά, χωρίς να προκαλείται φθορά στα υφάσματα. Επιπλέον, λόγω της μεγάλης χωρητικότητάς τους, οι χρήστες καταναλώνουν λιγότερο νερό[1]. Αντίστοιχα, τα LG στεγνωτήρια DUAL Inverter Heat Pump™ έχουν λάβει πιστοποίηση πράσινου προϊόντος TÜV[2], ενώ εξοικονομούν έως και 23% ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο χρόνο, η LG κατέλαβε την 6η θέση στη λίστα της Wall Street Journal (WSJ)[3] ανάμεσα στις 100 πιο βιώσιμες εταιρείες παγκοσμίως. Η WSJ επέλεξε εταιρείες λαμβάνοντας υπόψη το επιχειρηματικό μοντέλο, την καινοτομία, την κοινωνική συνεισφορά, το εργατικό δυναμικό και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Παράλληλα, η νέα καμπάνια της LG #CareForWhatYouWear ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν μικρά βήματα για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του παγκόσμιου προβλήματος των απορριμμάτων υφασμάτων μέσα από έναν τρόπο ζωής που σέβεται τον πλανήτη, προσκαλώντας τους να υιοθετήσουν βιώσιμες συνήθειες για τη φροντίδα των ρούχων.

[1] Αυξημένη χωρητικότητα στα 550 mm (βάθος). Τυπικό μέγεθος από 9 kg (F4J8VS2W) έως 10,5 kg (F4V910BTS), με αποτέλεσμα μειωμένη κατανάλωση νερού κατά 57 L/kg ετησίως, σύμφωνα με την ετικέτα ενεργειακής απόδοσης βάσει του προτύπου IEC. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα ρούχα και το περιβάλλον.
[2] Τα κριτήρια απόκτησης της σήμανσης πράσινου προϊόντος είναι: συμμόρφωση με κοινωνικά αποδεκτές αρχές (social compliance), ασφάλεια προϊόντος, περιορισμός επικίνδυνων ουσιών και βιώσιμη χρήση των πόρων. Τα μοντέλα στεγνωτηρίων LG όπου χρησιμοποιείται R290 (προπάνιο) ελέγχθηκαν τον Αύγουστο του 2020. https://www.tuv.com/world/en/green-product-mark.html
[3] https://www.wsj.com/articles/these-are-the-worlds-10-most-sustainable-companies-11602624830

Πηγή: economico.gr