Θεσσαλονίκη κορονοϊός

Συναγερμός για νέο κύκλο ευρείας διασποράς του κορονοϊού στην βόρεια Ελλάδα κρούουν οι επιδημιολόγοι – γεγονός, που επαναφέρει στο προσκήνιο σενάρια για lockdown και οδηγεί επσευσμένα αύριο στην Θεσσαλονίκη τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιδημιολόγοι φαίνεται να έχουν προχωρήσει σε προειδοποιήσεις σχετικά με τη διασπορά του ιού στην ευρύτερη περιοχή και με βάση αυτές μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα έθεσαν στο επίπεδο συναγερμού “4” (κόκκινο) τις περιοχές Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Καβάλας.

Τα κρούσματα της Θεσσαλονίκης είναι σχεδόν ίδια με της Αθήνας

Εδώ και μια εβδομάδα συνεχώς οι Περιφέρειες της βόρειας Ελλάδος σημειώνουν σημαντική αύξηση κρουσμάτων με τη συμπρωτεύουσα μάλιστα να παρουσιάζει νέες διαγνώσεις κοντα στα επίπεδα της Αττικής σε απόλυτο ριθμό.

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, από τα 2.126 νέα κρούσματα κορονοϊού του τελευταίου 24ώρου, τα 369 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 341 στη Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα της Θεσσαλονίκης πλησιάζουν σε αριθμό αυτά της Αττικής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr οι περισσότεροι από τους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης εμφανίζουν ανοδικές τάσεις στους επιδημιολογικούς δείκτες, όπως δείχνει η εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ προς τους δημάρχους.

Η μεγαλύτερη αύξηση αριθμητικά εμφανίζεται στον δήμο Θεσσαλονίκης, που επέστρεψε στα αριθμητικά δεδομένα προ τριών εβδομάδων. Αρκετοί είναι οι δήμοι με σταθερό αριθμό ενεργών κρουσμάτων επί περίπου ένα δίμηνο και με διακυμάνσεις μεταξύ πέντε και δέκα κρουσμάτων πάνω ή κάτω από εβδομάδα σε εβδομάδα. Λίγοι δήμοι κατόρθωσαν να εμφανίσουν και την προηγούμενη εβδομάδα μειωμένα κρούσματα, χωρίς η μείωση πάντως να είναι ενδεικτική τάσης βελτίωσης.

Δεν πιέζεται ακόμη το ΕΣΥ

Από την άλλη πλευρά, πιο καλή είναι η κατάσταση στο ζήτημα των νοσηλειών σε όλους τους δήμους, καθώς κυμαίνεται περίπου στο 10%. Ως εκ τούτου, το σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία δεν επιβαρύνονται σημαντικά, σε μια περίοδο που αναμένεται έξαρση της πανδημίας από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά.

Επίσης χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια των ανακοινώσεών του από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου έκρουσε «καμπανάκι» με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα και τις νοσηλείες στην πόλη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα νούμερα έδειχναν μειούμενα, αυτή την εβδομάδα οι αριθμοί επανήλθαν και καταγράφεται «αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr