Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- σε κτίριο στην πλατεία Αριστοτέλους.

Φλόγες στην Αριστοτέλους

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι αστο διατηρητέο κτίριο, όπου στεγάζονται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, δίπλα από την πολυκατοικία που στεγάζει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με υδροφόρα και γερανοφόρα οχήματα βρέθηκαν στο σημείο, ενώ οι μαύροι καπνοί που έβγαιναν από το κτίριο ήταν πυκνοί.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής προχώρησαν σε επιχείρηση απεγκλωβισμών και σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι όσοι βρίσκονταν στο κτίριο έχουν εξέλθει, ενώ τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα. Ο Υποστράτηγος και Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, δήλωσε ότι «απεγκλωβίσαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν στο διπλανό φροντιστήριο».

Το πιθανό αίτιο της φωτιάς

Επίσης, τόνισε ότι «είχαμε πληροφορίες ότι πρόκειται για εγκλωβισμένα άτομα και ειδοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα με 40 άνδρες ανάμεσά τους δύο ειδικά οχήματα, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε, αν έπρεπε, άτομα από τα μπαλκόνια». Συμπλήρωσε δε ότι «περιβάλλαμε από τρεις πλευρές το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η οποία τελικά δεν ήταν στο κτίριο γραφείων ήταν στο διπλανό το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και με σκουπίδια μέσα. Από εκεί μάλλον ξεκίνησε η πυρκαγιά και δημιουργήθηκε μεγάλο θερμικό φορτίο, για αυτό υπήρχε και ο έντονος καπνός που φαινόταν από μακριά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτίριο».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε σε γραφεία του κτιρίου και ξεκίνησε από βλάβη σε κλιματιστικό, ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, η φωτιά έχει πλέον σβήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr